Aj keď V. Tatry vyhrajú, musia čakať

Sportnet|17. jún 2011 o 00:00

Dlho očakávané posledné kolo najvyššej regionálnej futbalovej súťaže už klope na dvere a v nedeľu spoznáme meno jedného či dvoch celkov, ktoré sa so súťažou rozlúčia. Už teraz sa hovorí, že niektoré celky sa neprihlásia do súťaží, avšak zbytočné je predbi

ehať udalosti.

KOŠICE. Vo vyššej súťaži (celoslovenskej) sa od novej sezóny, ktorá sa po zmene názvoslovia bude volať III. liga skupina východ, predstaví z nášho regiónu Lokomotíva Košice, ktorá už v sobotu odohrá svoje posledné stretnutie sezóny v Giraltovciach. Predohrávať bude aj Svit, ktorý privíta V. Opátske. Ostatné stretnutia sú na programe v nedeľu o 17.00 h a pozornosť sa sústredí na súboje posledných štyroch celkov, z ktorých podľa všetkého dva zostúpia do nižšej súťaže. Napätá atmosféra je zrejme vo Vysokých Tatrách, ktoré sa ocitli opäť na dne tabuľky a majú najhoršiu východiskovú pozíciu oproti N. Hrušovu, V. Šarišu a Topoľanom. Hráči aj tréner Ladislav Lipnický si to veľmi dobre uvedomujú a iné ako víťazstvo nad Sabinovom si nepripúšťajú. Trináste Topoľany privítajú deviaty Stropkov, predposledný N. Hrušov cestuje do Krásnej, pivovarníci z Veľkého Šariša do Svidníka. „V Stropkove sme mali na dosah aspoň bodík, avšak po zbytočnej chybe sme neudržali bezgólovú remízu. Aj preto sa nám v poslednom kole bude hrať oveľa ťažšie,“ hovorí L. Lipnický. Hráči proti Sabinovu budú pod väčším tlakom a otázne je, ako sa s tým dokážu vysporiadať vo svojom vnútri aj na trávniku. Ani prípadné víťazstvo im nezaručuje zotrvanie v súťaži aj v novom ročníku. „Ukazuje sa, že streliť gól nám robí veľký problém, keď na jeden potrebujeme veľa šancí. Čaká nás duel pravdy, či máme na túto súťaž alebo nie, avšak verím chlapcom, že nechajú na trávniku prvé aj posledné a získajú tri body,“ konštatoval L. Lipnický.

Ako sa to môže skončiť

Po skúsenostiach a výsledkoch z ostatných kôl sa len ťažko dá predpokladať, ako sa môžu skončiť súboje celkov z dna tabuľky. Predsa len sa nám núka niekoľko alternatív, avšak stále sa v nich v pásme zostupu pohybujú V. Tatry a N. Hrušov. Táto dvojica by súťaž opustila, aby mali štyri celky na dne tabuľky zhodne po 32 bodov, pretože majú horšie vzájomné stretnutia so súpermi. Spomínaná dvojica by zostúpila aj v prípade, ak by vyhrala Krásna, Topoľany a V. Šariš. Ak zase vyhrajú domáce celky, tak tretiu ligu by opustila dvojica V. Šariš a N. Hrušov. Je tu však aj možnosť, že N. Hrušov vyhrá v Krásnej, čo by zase dalo priestor na ďalšie kombinácie. Z daného je jasné, že celok Vysokých Tatier nemá osud vo svojich rukách a hoci získa v poslednom kole tri body, stále musí čakať na výsledky súperov z dna tabuľky.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Aj keď V. Tatry vyhrajú, musia čakať