Aj bez Kristopansa Tatran na Našice vyzrel

Víťazstvo Prešovčanov. Poradili si s chorvátskym súperom.
Víťazstvo Prešovčanov. Poradili si s chorvátskym súperom. (Autor: tasr)
Sportnet|26. feb 2015 o 00:00

V 15. kole nadnárodnej hádzanárskej SEHA GSS ligy slovenský majster zdolal druhý celok Chorvátska.

Nexe Našice pricestoval do Prešova bez chorého hlavného trénera, no na výkone tímu to badať príliš nebolo.

PREŠOV. Prešov v základnej časti nadnárodnej ligy v Našiciach vyhral len o jediný gól po veľmi ťažkom súboji. Aj o domáce body musel tuho bojovať.

Tatran nastúpil bez svojho kanoniera Dajnisa Kristopansa, ktorého klub uvoľnil do konca sezóny na hosťovanie v katarskom klube Al Ryann.

Lotyšský legionár, ktorý je v Prešove zmluvne viazaný do konca júna tohto roku, odcestoval do Kataru včera a keď prejde zdravotnými testami, mal by sezónu ukončiť v krajine nedávno usporiadaného svetového šampionátu hádzanárov.

Zápas s Nexe Tatran napokon doviedol do víťaznej koncovky, už tým, že v priebehu prvého polčasu si vypracoval šesťgólový náskok.

Nepoddajní hostia ale stále doťahovali, no domáci ich bližšie než na tri góly nepustili. Napokon Prešovčania vyhrali sedemgólovým rozdielom, no pred sobotňajším stretnutím s Vardarom Skopje na domácej pôde už teraz možno povedať, že zo zdravotných dôvodov otázniky visia nad Kopčom aj Rábekom.

Peter Dávid, tréner Prešova: „Stred týždňa bol pre nás turbulentný. V tíme sme sa museli vysporiadať s viacerými zmenami. Pred zápasom sme prišli o Kristopansa, v zápase zase o Rábeka s Kopčom, a po vylúčení Pekára sa nám obrana vlastne rozpadla. Nedarilo sa nám spraviť rozhodujúci gólový trhák. Súper stále doťahoval a až v závere sme mu ušli na rozdiel siedmich gólov. Som veľmi rád, že sme tento zápas s nepríjemným mladým mužstvom chorvátskeho vicemajstra napokon úspešne zvládli.“

Štatistika

Tatran Prešov - RK Nexe Našice 32:25 (18:12)

Zostava a góly Tatrana: Verkič, Krupa, Vernarský - Rábek 6, Kopčo 2, Hrstka, Krok 2, Sadovyi, Radčenko 2, L. Urban, Furlan 2, Pekár, T. Urban 4, Číp 2, Antl 9, Petro 2.

Najviac gólov za hostí: Gadža 4, Herceg 3. Pokutové hody: 7/5 - 1/0. Vylúčení: 6:4. ČK: 33. Pekár (Prešov) za tri vylúčenia. Rozhodovali: Mošorinski a Pandžič (obaja Srbsko). Divákov: 2 215.

leš

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Aj bez Kristopansa Tatran na Našice vyzrel