Advocaat sa ospravedlnil, Austrálčanom ide o princíp

SITA|30. nov 2007 o 13:31

SYDNEY 30. novembra (SITA, AFP) - Holandský tréner čerstvého ruského majstra Zenitu Petrohrad Dick Advocaat sa ospravedlnil austrálskym funkcionárom, že sklamal ich nádeje a pred ponukou viesť "socceroos" ...

SYDNEY 30. novembra (SITA, AFP) - Holandský tréner čerstvého ruského majstra Zenitu Petrohrad Dick Advocaat sa ospravedlnil austrálskym funkcionárom, že sklamal ich nádeje a pred ponukou viesť "socceroos" dal nedžentlmensky prednosť podpisu novej zmluvy s klubom slovenských reprezentantov Kamila Čontofalského a Martina Škrtela. Advocaat mal nadviazať na prácu svojho krajana Guusa Hiddinka, ktorý s austrálskym národným tímom postúpil na vlaňajší svetový šampionát a v Nemecku jeho zverencov zastavila v osemfinále nešťastná prehra s neskoršími majstrami sveta Talianmi. Ázijskou časťou kvalifikácie na MS 2010 v skupine s Čínou, Irakom a Katarom sa však Austrálčania budú pretĺkať bez neho. "Je mi veľmi ľúto ľudí z Austrálskej futbalovej federácie. Dostal som ich do veľmi zložitej situácie. Budú musieť nájsť iné riešenie, to je jediné, čo môžem v tejto chvíli povedať," povedal Advocaat, ktorý v auguste podpísal s dohodu, že po skončení záväzkov v Petrohrade sa stane trénerom austrálskej reprezentácie. Eufória z triumfu v ruskej najvyššej súťaži a 4 milióny dolárov ho ale zlákali k predĺženiu kontraktu so Zenitom o ďalší rok.

"Svojimi pocitmi som už bol v Austrálii. Emocionálne to bolo pre mňa ťažké rozhodnutie, pretože som Franka Lowyho (prezidenta FFA) aj Bena Buckleyho (generálny sekretár FFA) spoznal osobne. Navyše bola ponuka veľmi lukratívna. Aby som bol úprimný, išlo o dosť veľa peňazí," prezradil Advocaat.

Na Austrálskej futbalovej federácii zavládlo sklamanie, do začiatku kvalifikácie zostávajú dva mesiace a reprezentácia nemá trénera. "Stálo nás veľa úsilia, kým sme si zabezpečili služby Dicka Advocaata. Aj vzhľadom na termín sme sklamaní jeho postojom. Spravili sme všetko, čo sa dalo. Mali sme podpísanú zmluvu, preto sa pravdepodobne obrátime na Medzinárodnú futbalovú federáciu so sťažnosťou, pretože tu už nejde iba o kompenzáciu, ale o princíp," povedal Ben Buckley a odmietol prezradiť mená ďalších oslovených kandidátov.


Nachádzate sa tu:
Domov