A. Lehocký: Bod z tohto zápasu je pre nás málo

Sportnet|26. máj 2009 o 00:00

GIRALTOVCE. Futbalisti MFK Slovan Giraltovce a MŠK Tesla Stropkov ponúkli zaujímavejšie predstavenie v druhom polčase, no obidva góly padli v úvode stretnutia. Hoci obaja súperi túžili po víťazstve, body si podelili.

Opak pravdou

Hoci súboj medzi MFK Slovan Giraltovce a MŠK Tesla Stropkov priniesol gradáciu s pribúdajúcimi minútami v druhom polčase, všetko podstatné pre konečný výsledok sa odohralo v úvode stretnutia. Obaja súperi ho vyprodukovali po hrúbke v zadných radoch, čo P. Uhrín a L. Medvec nemali problém potrestať. Po zmene strán sa snažili Giraltovčania preniesť ťažisko scenára na polovicu súpera, ale hostia odviedli v defenzíve poctivú prácu a domácich k zakončeniu nepúšťali. Slovan sa v tomto stretnutí nemohol oprieť ani o štandardné situácie, pretože jeho centrované lopty končili v pavučine Stropkova. V závere začali hroziť rýchlymi kontrami aj hostia, i keď oslávenec P. Štefaník nemusel priamo zasahovať, akcie J. Vachaľa či L. Medveca nemohli nechať domáce publikum chladné. "Najmenej som sa dnes obával toho, že sa nedostaneme do šancí a nakoniec bol opak pravdou, čo sa pre vývoj stretnutia ukázalo ako kľúčové. Proti Stropkovu sme si vypracovali minimum príležitostí, pretože súper dobre bránil a nevedeli sme nájsť na jeho defenzívu účinný recept, napr. zabehnutím za chrbát obrancov. Dali sme rýchly gól, ktorý nám mal v horúčave pomôcť upokojiť sa, lenže v konečnom účtovaní nám to nepomohlo. V závere sme začali riskovať, otvorili sme hru a nakoniec môžeme byť radi, že sa zápas pri kontrách súpera skončil remízou. Chceli sme vyhrať, ale myslím si, že remíza je zaslúžená," hodnotil hrajúci tréner MFK Slovan Giraltovce Ľubomír Puhák.

Nedotiahnuté kontry

Stropkovčania krstili v Giraltovciach novú sadu dresov. Po opatrnom prvom polčase a ustrážení úvodnej aktivity súpera po zmene strán mohli mať "oslavy" v hosťujúcich radoch aj víťaznú príchuť. Zverenci trénera Alojza Lehockého pracovali v prvom rade spoľahlivo v defenzíve. Výnimkou z nášho konštatovania bola iba situácia v 12. min., no v ďalšom priebehu už nedovolili súperovi presadiť sa ani individuálne, ani prostredníctvom štandardných situácií. V záverečných dvadsiatich minútach patril krídelný priestor predovšetkým J. Vachaľovi s L. Medvecom, ale aj hráči Giraltoviec stihli vždy uhasiť iskry vo vlastnom pokutovom území skôr, ako by ich ambície bodovať pohltil gólový plameň. "Opäť sme doplatili na hrubú chybu na začiatku zápasu. Hoci domáci mali územnú prevahu, do gólových príležitostí sa nedostávali. V druhom polčase sme na našu škodu nedokázali využiť viaceré situácie piati na dvoch, štyria na dvoch či traja na jedného, na čo sme mohli nakoniec doplatiť. Ukážkou, ako chceme hrať, bola 18. min., keď sa nám podarilo presne zakombinovať a akciu zakončiť. Myslím si, že vzhľadom na počet príležitostí sme dnes mali vyhrať a odčiniť prehru s Krásnou. Mám pocit, že bod z tohto zápasu je pre nás málo," mrzela strata dvoch bodov trénera MŠK Tesla Stropkov Alojza Lehockého.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»A. Lehocký: Bod z tohto zápasu je pre nás málo