Šestnásťročný žolík – Tomáš Štec

Šéfredaktor|18. aug 2020 o 10:00

Odchovanec MŠK Spartak Medzilaborce štyrikrát vstúpil do zápasu ako striedajúci a vždy skóroval.

Po 4. kole (IV. liga, skupina Sever) je MŠK Spartak Medzilaborce na štvrtom mieste. Tabuľka má zatiaľ minimálne rozdiely. Štatisticky možno tím spod Kamjanej vyzdvihnúť za strelecky pozitívne skóre 12:5. Tucet gólov na konte znamená zatiaľ najlepšiu ofenzívu v súťaži.

„Odkedy trénujem Spartak, máme hru založenú na kombinačnom a útočnom štýle. Som dokonca presvedčený, že iný herný prejav by nám ani nesedel. A napokon máme k nemu aj vhodné typy hráčov,“ začal debatu Víťazoslav Lukačik.

V dobrom svetle sa ukazujú aj mladí Spartakovci – Čeremeta, Štec, Bunda či Fečo. Je tréner s nimi spokojný?

„Všetci veľmi rýchlo zapadli do kolektívu, sú pre náš klub prínosom. Dokonca šestnásťročný benjamín Tomáš Štec skóroval zatiaľ v každom svojom zápase. Spolu s ďalšími troma futbalistami je aktuálne na čele tabuľky kanonierov. V každom stretnutí vybehol na trávnik ako striedajúci hráč a dokázal skórovať. Bodaj by mu apetít vydržal čo najdlhšie. Ukazuje ostatným útočníkom, ako efektívne riešiť gólové situácie. Maroš Čeremeta je kvalitný futbalista, keď začne premieňať gólovky, bude patriť k najlepším strelcom v súťaži. Paľo Bunda a Juraj Fečo sú odchovancami stropkovského futbalu, čo je na trávniku vidieť.“


V 83. minúte vybehol Tomáš Štec na trávnik proti St. Ľubovni a v 90. minúte vyrovnal na 2:2. V Raslaviciach nastúpil v 66. minúte. V 77. minúte stanovil výsledok na 2:3 z pohľadu Spartaka. Proti Nižnému Hrušovu zasiahol do hry v 77. minúte, hneď v 80. minúte upravil na 2:0 a naostatok vo Finticiach striedal v 68. minúte, aby v 82. minúteskóroval na 0:5. Mladý futbalista v uplynulej sezóne hosťoval v Humennom (U-17), vrátil sa domov a zatiaľ je to drahokam mužstva...

„Teším sa, že po dlhej dobe máme v kabíne konkurenciu na každý post. Vládne priateľská atmosféra, spokojný je aj náročný medzilaborský divák. Dúfam, že v nedeľu potvrdíme získané body z Fintíc proti nepríjemnému súperovi zo Spišskej Belej,“ dodal Víťazoslav Lukačik.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: