ĎALŠÍ TROJLÍSTOK PRE FINÁLE

Miroslav Vlček|10. feb 2017 o 01:00

Telocvičňa Základnej školy na Sibírskej ulici patrila cez víkend po druhýkrát v tomto kalendárnom roku aj „valalským“ futbalistom. Na programe bol druhý hrací deň 28. ročníka halového turnaja ObFZ Prešov. Podujatie je určené pre štyri vekové kategórie – muži, dorastenci, žiaci a mladší žiaci. Formu v hale, pred zápasmi jarnej časti sezóny 2016/ 2017, ladili tentoraz seniori zo šiestich klubov tvoriacich B skupinu  - Drienov, Fintice, Lemešany, Sedlice, Ostrovany a starší dorastenci Ľubotíc.

Pripomeňme, že pred dvomi týždňami postúpil z A skupiny trojlístok Š. Bohdanovce, Ličartovce, Ľubotice B.  

A ako to dopadlo v B skupine? Rozhodne bola zamotanejšia, než A skupina. Presnejšie súboj o tretie postupové miesto. Trojica najlepších postúpila do finále, ktoré sa uskutoční 5. marca. Boli to Fintice (15 bodov, skóre 18:1), Drienov (12 bodov, 16:2) a Ostrovany (6 bodov, 7:19). Prví dvaja, Fintice a Drienov, boli „jasní“, ich vzájomný súboj sa skončil 1:0 pre štvrtoligistov. Ako už bolo napísané, „bitka“ o tretiu postupovú pozíciu bola poriadne zamotaná – a zaujímavá. Nakoniec z nej vyšli víťazne paradoxne Ostrovany, ktoré prehrali dva zápasy vysoko na nulu (0:4 a 0:6) a hladko 1:5 podľahli aj štvrtým Sedliciam. A ostatné dva zápasy vyhrali Ostrovany iba najtesnejším rozdielom 3:2. Sedlice však dvakrát, celkom  nečakane, po chudobných remízach 1:1 s poslednými dvomi celkami, stratili body -  a tie im potom v konečnom účtovaní veľmi chýbali.                  

Konečné poradie: 1. Fintice (15 bodov, skóre 18:1), 2. Drienov (12 bodov, 16:2), 3. Ostrovany (6 bodov, 7:19). 4. Sedlice (5 bodov, skóre 8:15), 5. starší dorastenci Ľubotíc (4 body, skóre 8:12), 6. Lemešany (1 bod, skóre 7:15).

Najlepšími kanoniermi 28. ročníka halového turnaja ObFZ Prešov po súbojoch v základných skupinách sú: Ladislav Varga (Šarišské Bohdanovce – 7 gólov). Radoslav Savčák (Radatice), Jozef Jurko (Ličartovce),Ľubomír Švec (Drienov), Marek Dziak (Fintice) – všetci po 5 gólov, Marek Pavúk (Nemcovce), Tomáš Drozda (Ľubotice B), Tomáš Sepeši (Drienov), Jakub Hudačko (Drienov), Dávid Kotulič (Sedlice) – všetci po 4 góly.    

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: