VIDEO: Nádherný volej. Košický kapitán strelil zrejme gól roka

Ivan Mriška|25. sep 2020 o 21:20

Spracoval si loptu na prsia a bombou spoza šestnástky prepálil brankára.

KOŠICE. Futbalisti FC Košice zažívajú vydarený vstup do druholigovej sezóny. Po deviatich kolách sú na treťom mieste len o dva body za vedúcou Banskou Bystricou. Východniari však majú zápas k dobru.

Naopak, priam katastrofálny úvod zažíva rezerva bratislavského Slovana Bratislava, ktorá je bez bodu a s hrozivým skóre 2:20 na poslednom mieste tabuľky.

Strelec nepomohol, hviezdou Pavúk

Cez víkend cestovali belasí do Košíc aj s talentovaným Davidom Strelcom, ktorý bol na vlastnú žiadosť preradení do rezervy. Verili, že favoritovi uchmatnú prvé body.

Sebavedomie Bratislavčanom však v 33. minúte naštrbil nádherným gólom František Pavúk. Košičania boli od tohto momentu pri chuti, hostí prevýšili a zvíťazili rozdielom triedy 3:0.

„Podarilo sa mi to s Božou pomocou. Dostal som dobrú loptu od Nikolu Ristovskeho, mal som dobrý dotyk prsiami a ideálne som trafil z voleja. Som naozaj veľmi vďačný, že sa mi podaril takýto kúsok,“ spokojne opísal situáciu František Pavúk.

Gól roka?

Na podobné kúsky sme zvyknutí skôr z Ligy majstrov, v našich končinách je takýto gól rarita.

Možno to bude gól roka. Teda aspoň na Slovensku. Pavúk je napriek tomu nohami na zemi a za životný zásah to nepovažuje.

„Ťažko povedať. V doraste sa mi podarilo dať gól z polky ihriska, ale pri mužoch sa mi krajší gól streliť nepodarilo. Futbalovú kariéru nekončím, takže verím, že ešte padnú nejaké góly,“ ďalej povedal 27-ročný futbalista a kapitán tímu z metropoly východu.

Hrával len v Košiciach

František Pavúk hrával len v Košiciach, všetkými kategóriami prešiel v bývalom VSS. Tri roky pôsobil v konkurenčnej Lokomotíve, no ako sám tvrdí, vrátil sa domov.

Košice patrili dlhé roky medzi bašty slovenského futbalu. 1. FC sa v rokoch 1997 a 1998 stal víťazom najvyššej súťaže a zahral si v skupinovej fáze Ligy majstrov proti takým tímom ako Manchester United či Juventus Turín.

(Autor: facebook hráča / FC Košice)

Návrat medzi slovenskú elitu preto futbalová verejnosť dlhšie očakáva.

„Naše ambície sú vysoké. O konkrétnych priečkach a podobne sa však baviť nechcem, dnes nevieme čo bude zajtra. Skôr ideme od zápasu k zápasu, stále sa sústredíme len na najbližší duel,“ uzavrel autor nádherného gólu.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»VIDEO: Nádherný volej. Košický kapitán strelil zrejme gól roka