Senzácia v pohári. Fortunaligista vypadol s amatérmi

Ivan Mriška|15. sep 2020 o 19:00

Senica prehrala v treťoligovej Rovinke 2:3.

ROVINKA. Prvé veľké prekvapenie v tomto ročníku Slovnaft Cupu je na svete. Zrodilo sa v dedine Rovinka pri Bratislave.

Domáci po oduševnenom a sympatickom výkone zdolali Senicu 3:2.

„V pohároch sa dejú zázraky a jeden sa dnes podaril nám. Mali sme kus šťastia, ale hrali sme výborne. Pre takúto dedinu je to veľký úspech,“ hodnotil tréner TJ Rovinka Karol Brezík.

Prekvapenie na svete

Domáci išli do vedenia už v 2. minúte zásluhou Jána Andrejka.

„Bol to výborný zápas, z výkonu svojich hráčov som milo prekvapený. Dali sme tri góly ligistovi a mali sme aj ďalšie šance,“ dodal.

V 33. minúte vyrovnal Seničan Jakub Nemec, ale pred odchodom do kabín poslal domácich znova do vedenia z penalty brankár a kapitán Milan Valašik.

Hosťom sa na malom ihrisku ťažko kombinovalo, neboli na to zvyknutí. Do poľa preto poslali skúseného Juraja Pirošku a snažili sa jednoduchou hrou presadiť cez pozornú obranu súpera.

Skórovať sa podarilo v 55. minúte Tomášovi Malecovi.

Najkrajší moment kariéry

Senzácii však Seničania nezabránili. Päť minút pred koncom sa opäť po rohu presadil hlavou Matej Dolník a zariadil domácim výhru 3:2.

„Najkrajší moment kariéry, najdôležitejší gól. Som zaň strašne šťastný. Bolo to niečo neskutočné, najväčšia radosť v mojom živote. Dnes to poriadne oslávime a ideme naďalej bojovať v lige,“ povedal hrdina zápasu.

Práve v štandardných situáciách domáci líder bratislavskej tretej ligy prevýšil fortunaligistu a pripravil fanúšikom prvé prekvapenie tohto ročníka.

„Špeciálne to netrénujeme. Máme len pár tréningov a nie vždy sa stretneme. Pri takýchto veciach improvizujeme,“ priznal domáci lodivod.

„Všetci hráči sú amatéri. Chodia do práce alebo školy. Preto im musím zložiť poklonu a poďakovať. Za to, čo sa im podarilo. Obrovský klobúk dole, niečo takéto sa nedeje každý deň,“ doplnil viceprezident TJ Rovinka Jaroslav Ománik.

Hráči nespĺňali parametre

Tréner hostí zo Senice bol pochopiteľne sklamaný, výkon niektorých zverencov označil za slabý.

„Pár hráčov nespĺňalo parametre fortunaligistu, nemilo ma prekvapili. Nevedeli sme sa presadiť cez zhustenú obranu súpera, niektoré situácie sme mali riešiť jednoduchšie. Čakal by som viac centrovaných lôpt. V defenzíve sme horeli pri každej nakopnutej lopte. Ihrisko nevyhovovalo našej hre, ale na to sa nemôžeme vyhovárať. Musíme sa prispôsobiť. Dnes bola výhra povinnosťou, mali sme to zvládnuť za každých podmienok. Takéto výkony sa už nemôžu opakovať,“ kajal sa po zápase tréner FK Senica Anton Šoltis.

Súper Rovinky v štvrtom kole Slovnaft Cupu zatiaľ známy nie je, o ďalších dvojiciach bude rozhodovať žreb.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Senzácia v pohári. Fortunaligista vypadol s amatérmi