Zvonarevová je v 3. kole, Venus Williamsová odstúpila

Vera Zvonarevová
Vera Zvonarevová (Autor: SITA/AP)
SITA|31. aug 2011 o 22:23

Jedna z favoritiek na celkové prvenstvo Ruska Zvonarevová potrebovala na postup cez Bondarenkovú tri sety.

NEW YORK. Finalistka z vlaňajška Vera Zvonarevová postúpila už do 3. kola dvojhry žien na záverečnom štvrtom grandslamovom turnaji tenisovej sezóny US Open v New Yorku.

Dvojka tohto podujatia i svetového rebríčka WTA si poradila v stredajšom stretnutí 2. kola na hlavnom dvorci Arthura Asheho s ukrajinskou šampiónkou z bratislavského "Ritra" 2010 Katerynou Bondarenkovou, 69. v renkingu, v ich druhom vzájomnom dueli za 127 minút 7:5, 3:6, 6:3.

Postupujúca vyhlásila: "V druhom a treťom sete som mala viac riskovať, ale cítila som, že mi trochu chýba rytmus. Občas som sa o čosi pokúšala v nesprávnych chvíľach. Niekedy som po súperkinej dlhej lopte zaútočila a ona ma obhodila. Inokedy som nevyužila príležitosť ísť si pre kratšiu loptu. Robila som kopu zlých rozhodnutí."

Zvonarevovej sa napokon nevypomstilo, že v rozhodujúcej časti pustila súperku rebrejkom na 3:4. Na "winnery" bola lepšia 32:20, v nevynútených chybách mierne horšia - 46:42. Premenila 6 zo 7 brejkbalov, Ukrajinka 5 zo 6. Zvonarevová zvládla 22 z 28 zákrokov pri sieti.

"Bol to pre mňa dobrý test. Nie som spokojná s úrovňou môjho výkonu, ale potešilo ma, ako som zvládla takýto zápas," skonštatovala Zvonarevová a dodala: "Patrím k hráčkam s celodvorcovým štýlom a vždy mi trochu trvá, kým si zvyknem na konkrétny povrch a celkové podmienky. Vždy to býva nejako takto. Dokážem zahrať dobre na akomkoľvek podklade, potrebujem však čas na adaptáciu. Trvá mi to dva - tri zápasy."

Zverenkyňa Alexeja Agejeva a Karena Krotova Zvonarevová nadviazala na šesť rokov starý úspech 7:5, 6:0 proti Kateryne Bondarenkovej z Memphisu. K 12. septembru zostane v Top 5 počítačového poradia. Zaznamenala svoj okrúhly 80. triumf na tzv. Majors. V tohtoročných trojsetových zápasoch má skóre 17:5, zdolaná 3:11.

Moskovčanka Zvonarevová, ktorá počas medzinárodných otvorených majstrovstiev Spojených štátov amerických oslávi 7. septembra 27. narodeniny, si medzi najlepšími 32 zmeria sily s Anabel Medinovou-Garriguesovou nasadenou ako tridsiatou. Nad 29-ročnou Španielkou vedie 3:1. Naposledy v októbri 2008 vo švajčiarskom Zürichu odstúpila za stavu 3:6, 0:3, dovtedy nestratila ani set. Zvonarevová vlani v dueli o titul v lokalite Flushing Meadows nestačila na jeho obhajkyňu Kim Clijstersovú. Belgičanka teraz absentuje pre zranenie brušného svalstva.

Pre 25-ročnú Charkovčanku K. Bondarenkovú, v debli so sestrou Aľonou šampiónku z melbournských Australian Open 2008, zostáva miestnym aj absolútnym grandslamovým rekordom štvrťfinále zo sezóny 2009. Víťazka wimbledonskej súťaže dievčat 2004 Kateryna má proti hráčkam z prvej päťky počítačového poradia aktuálnu štatistiku 3:9, nepodarilo sa jej dosiahnuť tretí takýto úspech v rade, hoci k nemu mala relatívne blízko.

Foto - TASR

Vera Zvonarevová. Foto - TASR

Venus Williamsová odstúpila z turnaja

Americká tenistka Venus Williamsová pre chorobu nenastúpila na US Open na stredajší zápas 2. kola dvojhry proti Nemke Sabine Lisickej. Informáciu o storne štartu miestnej šampiónky zo sezón 2000 a 2001 Venus prinieslo konto tohto podujatia na Twitteri.

"Som veľmi sklamaná, že musím odstúpiť z turnaja. Diagnostikovali mi Sjögrenov syndróm, čo je choroba imunitného systému, ktorá mi uberá energiu, spôsobuje únavu a bolesti. Vychutnala som si môj prvý zápas na tomto podujatí a chcela som pokračovať, ale momentálne toho nie som schopná."

"Som však rada, že aspoň konečne poznám príčinu mojich ťažkostí. Teraz sa zameriam na zlepšenie môjho stavu a čo najrýchlejší návrat na kurt," uviedla 31-ročná Venus Williamsová v komuniké, ktoré zverejnila internetová stránka US Open.

Staršia zo známych sestier vynechala väčšinu tejto sezóny pre problémy s bedrami a brušným svalstvom, neskôr absentovala pre záhadnú virózu. v roku 2011 sa zatiaľ predstavila iba na štyroch turnajoch vrátane medzinárodných otvorených majstrovstiev Spojených štátov a najďalej bola vo štvrťfinále na tráve v britskom Eastbourne, v ktorom nestačila na Danielu Hantuchovú.

Šarapovová hladko do 3. kola proti Pennettovej

Ruská tenistka Maria Šarapovová je už v 3. kole, keď v stredu zdolala Bielorusku Anastasiu Jakimovovú hladko 6:1, 6:1.

Miestna šampiónka zo sezóny 2006 ukázala po problémoch v 1. kole proti Britke Heather Watsonovej, ktorú zdolala až po troch setoch a 154 minútach na kurte, očakávanú suverenitu a v súboji 24-ročných tenistiek dovolila Jakimovovej počas 70 minút len dva gemy a dve víťazné lopty.

Sama zaznamenala 28 víťazných úderov, úspešne zakončila na sieti 13 z 15 lôpt, využila 5 zo 6 brejkbalov a dospustila sa len troch dvojchýb.

"Výrazne som zlepšila intenzitu mojej hry. Podstatne lepšie som sa pohybovala a ľahšie som hrala údery. Veľa vecí som hrala lepšie ako v 1. kole. Nebol to môj najlepší tenis, no mám šancu hrať ešte ďalšie zápasy a zlepšovať sa," skonštatovala po zápase Šarapovová a dodala:

"Ďalší zápas určite nie je finále. Sme v treťom kole. Ešte sa môže všeličo prihodiť. Bude ťažké dostať sa ďalej. No dôležité je byť víťazom na konci takéhoto turnaja. Musíte vyhrať každý zápas. Je to cesta. Dúfam, že to dotiahnem až na pódium pre víťazov."

Snúbenica slovinského basketbalistu Sašu Vujačiča Šarapovová si v 3. kole zmeria sily s 29-ročnou Taliankou Flaviou Pennettovou nasadenou ako číslo 26. Tá si v stredu rovnako bez problémov poradila s krajankou Rominou Oprandiovou 6:0, 6:3.

Dvojhra žien - 2. kolo:

Irina Falconiová (USA) - Dominika Cibulková (SR-14) 2:6, 6:3, 7:5

Vera Zvonarevová (Rus.-2) - Kateryna Bondarenková (Ukr.) 7:5, 3:6, 6:3

Maria Šarapovová (Rus.-3) - Anastasia Jakimovová (Biel.) 6:1, 6:1

Christina McHalová (USA) - Marion Bartoliová (Fr.-8) 7:6 (2), 6:2

Samantha Stosurová (Aus.-9) - CoCo Vandeweghová (USA) 6:3, 6:4

Šuaj Pcheng (Čína-13) - Cvetana Pironkovová (Bul.) 6:2, 6:4

Julia Görgesová (Nem.-19) - Laura Pousová-Tiová (Šp.) 6:3, 6:1

Alla Kudriavcevová (Rus.) - Yanina Wickmayerová (Belg.-20) 6:1, 3:0 - skreč, Wickmayerová odstúpila

Sabine Lisická (Nem.-22) - Venus Williamsová (USA) bez boja, V. Williamsová nenastúpila

Naďa Petrovová (Rus.-24) - Polona Hercogová (Slovin.) 6:2, 6:4

Maria Kirilenková (Rus.-25) - Vera Duševinová (Rus.) 6:1, 6:2

Flavia Pennettová (Tal.-26) - Romina Oprandiová (Tal.) 6:0, 6:3

Lucie Šafářová (ČR-27) - Madison Keysová (USA) 3:6, 7:5, 6:4

Anabel Medinová-Garriguesová (Šp.-30) - Laura Robsonová (V. Brit.) 6:2, 6:3

Angelique Kerberová (Nem.) - Agnieszka Radwanská (Poľ.-12) 6:3, 4:6, 6:3

Monica Niculescová (Rum.) - Alexandra Dulgherová (Rum.) 6:3, 6:0

Už známe dvojice v 3. kole dvojhry žien (dolná polovica žrebu - zhora podľa "pavúka"):

Monica Niculescová (Rum.) - Lucie Šafářová (ČR-27)

Alla Kudriavcevová (Rus.) - Angelique Kerberová (Nem.)

Šuaj Pcheng (Čína-13) - Julia Görgesová (Nem.-19)

Flavia Pennettová (Tal.-26) - Maria Šarapovová (Rus.-3)

Christina McHalová (USA) - Maria Kirilenková (Rus.-25)

Naďa Petrovová (Rus.-24) - Samantha Stosurová (Aus.-9)

Irina Falconiová (USA) - Sabine Lisická (Nem.-22)

Anabel Medinová-Garriguesová (Šp.-30) - Vera Zvonarevová (Rus.-2)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Zvonarevová je v 3. kole, Venus Williamsová odstúpila