Zuzulová si zranila koleno. Z Denveru letí na Kramáre

Veronika Zuzulová si dlhší čas nezalyžuje.
Veronika Zuzulová si dlhší čas nezalyžuje. (Autor: TASR/AP)
Vojtech Jurkovič|22. nov 2009 o 22:20

Zuzulovú neopúšťa smola. V pondelok popoludní by mala byť už na chirurgickom stole na Kramároch.

Na tréningu v coloradskom stredisku Lovelland si zranila ľavé koleno.

DENVER, BRATISLAVA. Na piatkovom tréningu dostala Veronika Zuzulová špicara vo veľkej rýchlosti na zľadovatenom snehu. Koleno nekontrolovane vyletelo do prudkej rotácie a na sobotňajší tréning ju už bolesť poškodených väzov nepustila," povedal manažér tímu Zuzulovcov Róbert Magath.

Včera podvečer leteli Zuzulovci z Denveru cez Chicago do Mníchova, odkiaľ sa autom presunú do Bratislavy, kde ich okolo sedemnástej očakáva lekár Stanislav Mikuška, ktorý operoval v minulosti obe kolená Veroniky.

Po roku sa v sobotu ocitla na klinike vo Vaile, kde sa vlani dozvedela, že má zlomené rebro ešte z predchádzajúceho slalomu vo fínskom Levi. Po roku jej odborníci vo Vaile zistili poškodenie vnútorných väzov, odhadujú päťtýždňovú prestávku. Presnejšia prognóza bude po vyšetrení magnetickou rezonanciou, ktorú Zuzulová podstúpi až v Bratislave. Podľa manažéra by to bolo vo Vaile drahé, navyše sa vyskytli nezrovnalosti s uhradením vlaňajšej platby, čo Magát preveruje.

„Skôr ako po Novom roku sa Veronika na pretekoch svetového pohára neobjaví. Okrem zdravotných problémov riešime aj chýbajúceho servismana, čo je dôležitá podmienka výkonnosti lyžiarky a jej sebavedomia," dodal Magát.

Dvadsaťpäťročná majsterka Európy z nedávneho premiérového šampionátu v hale vynechá najbližší víkend slalom v Aspene, v polovici decembra ďalší slalom vo švédskom Are a 29.12. v rakúskom Lienzi. Otázne sú aj jej januárové štarty v Záhrebe, Flachau a v Maribore.

Zuzulová vynechá slalomy

l 28. novembra ⋌Aspen (USA)

l 12. decembra⋌ Are (Švéd.)

l 29.12. ⋌Lienz (Rak.)

Otázna účasť

l 3. januára⋌Záhreb (Chorv.)

l 12. januára⋌ Flachau (Rak.)

l 17. januára⋌Maribor (Slovin

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zuzulová si zranila koleno. Z Denveru letí na Kramáre