Zuzulová obrák v Lienzi vynecháva

Veronika Zuzulová.
Veronika Zuzulová. (Autor: SITA)
Vojtech Jurkovič|27. dec 2011 o 17:59

Z troch predchádzajúcich slalomov dokončila Veronika Zuzulová iba prvý. V americkom Aspene bola šiesta. Spolu s otcom a trénerom Timotejom sú si istí, že športová forma je v poriadku. Čakajú len na športové šťastie.

BRATISLAVA. Veronika Zuzulová vynecháva štart v stredajšom obrovskom slalome v rakúskom Lienzi. Nie je to u nej taktická novinka, i keď v doterajšej kariére zväčša deň pred slalomom zvykla ísť aj obrák.

„Chceme sa plne koncentrovať na štvrtkový slalom a výdatne v ňom bodovať,“ povedal včera z Lienzu tréner Timotej Zuzula. On rovnako ako Veronika si nepripúšťajú, že by upadli do nejakej krízy.

„V Aspene som bola šiesta, ale cítila som, že dokážem ísť oveľa lepšie. V Courcheveli bolo prvé kolo oveľa lepšie, no v druhom som vypadla. Vo Flachau to bola vyložene smola. Doplatila som na riskantnú jazdu, ale v športe to tak býva,“ povedala Veronika po pretekoch. Lyžiarka nevidí dôvod na stratu sebavedomia.

Postrašila ich viróza

Vianoce strávila s rodinou v Bratislave. V jej minitíme mierne postrašila viróza, ale včera tréner z rakúskeho kopca hlásil, že je všetko v poriadku. Titul knihy, ktorú dostal pod vianočný stromček, zatiaľ nevedel, nestihol si ho rozbaliť.

Zuzula sa neprikláňa ku kategorizácii slalomových svahov na obľúbené alebo neobľúbené.

„Nejde ani tak o jeho profil, rozhodujúce je, ako sú na svahu postavené bránky. Veronika mala vo Flachau veľmi dobrú fazónu, čo potvrdzovali medzičasy. Tesne pred koncom nešťastne pristúpila bránku. Bežná vec v slalome, aká sa stáva komukoľvek. Určite budeme útočiť na pódiové umiestnenie. Ako vždy,“ dodal Zuzula, ktorý okrem bodov Veroniky stratil vo Flachau aj praktický mobil s rakúskym číslom.

Veronika veľmi túži papierovú formu a tréningové merania zúročiť aj bodovo. „Keby som vo Flachau v závere išla na istotu a nie na sto percent, bolo by to určite do desiateho miesta. Ale takých výsledkov mám už dosť, motivuje ma len pódiové umiestnenie.“

Vonnová boduje i zarába

Zuzulová skončila v celkovom hodnotení slalomu v minulej sezóne piata. Momentálne je po troch slalomoch so 40 bodmi na 17. mieste, slalom suverénne vedie Rakúšanka Marlies Schildová s 300 bodmi.

V celkovom poradí Svetového pohára vedie Američanka Lindsey Vonnová (554 bodov) pred Schieldovou (324).

Všestranná Američanka Vonnová si počas doterajších deviatich štartov, z ktorých päťkrát vyhrala, zarobila 167 tisíc švajčiarskych frankov, čo je viac ako mužský líder svetového pohára Rakúšan Marcel Hirscher (115 798 CHF).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zuzulová obrák v Lienzi vynecháva