Zuzulová absolvovala oficiálny tréning zjazdu

SITA|7. feb 2007 o 22:50

AARE 7. februára (SITA) - V stredu sa na svahoch vo švédskom Aare, kde sa bojuje o tituly majstrov sveta v alpských lyžiarskych disciplínach, po prvý raz oficiálne predstavila aj slovenská zjazdárska ...

AARE 7. februára (SITA) - V stredu sa na svahoch vo švédskom Aare, kde sa bojuje o tituly majstrov sveta v alpských lyžiarskych disciplínach, po prvý raz oficiálne predstavila aj slovenská zjazdárska jednotka Veronika Zuzulová. Absolvovala oficiálny tréning pred piatkovým zjazdom do superkombinácie (zjazd + 1 kolo slalomu). Trať kombinačného zjazdu je podľa vyjadrenia asistenta trénera Vlada Kovára technicky náročná, tvrdá, čistý premrznutý agresívny sneh, je tam veľká časť technických úsekov s množstvom zákrut a dva väčšie skoky.

Pri jednom z nich Veronika nie celkom optimálne zvládla letovú fázu a dopadla do záklonu, našťastie hroziaci pád ustála a došla úspešne do cieľa. "Zjazd som už veľmi dávno netrénovala, takže mám dosť veľký handicap, no verím, že po štvrtkovom tréningu to bude opäť lepšie a budem trať v nohách viac cítiť," povedala po tréningových jazdách Zuzulová. Teplota v Aare bola v stredu na štarte mínus 26°C a na štvrtok hlásia mínus 29°C. Dvadsaťdvaročná Bratislavčanka absolvovala v stredu popoludní aj tréning slalomu s čerstvou víťazkou utorkového super G - Švédkou Anjou Pärsonovou.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zuzulová absolvovala oficiálny tréning zjazdu