Zlatý gól Jána Kotľára

Hrdina zápasu. Ján Kotľár rozhodol v posledných sekundách.
Hrdina zápasu. Ján Kotľár rozhodol v posledných sekundách. (Autor: Róbert Andrejov)
Sportnet|28. máj 2012 o 00:00

Trebišovský útočník v posledných sekundách zápasu s Kremničkou rozhodol o výhre svojho celku 4:3.



TREBIŠOV. Doslova infarktový záver prinieslo sobotňajšie stretnutie v Trebišove, v ktorom tamojší Slavoj privítal súpera z Kremničky.

Keď sa už zdalo, že domáci stratia nielen dva body, ale možno aj treťoligovú príslušnosť, v posledných sekundách hry naklonil misky váh na trebišovskú stranu útočník Ján Kotľár, ktorý zariadil víťazstvo Slavoja 4:3.

Dve stovky divákov, ktorí zavítali na futbalový štadión v Trebišove, museli odchádzať po zápase spokojní. Hoci sa proti sebe postavili mužstvá zo spodných priečok tabuľky, videli kvalitné zápolenie, sedem gólov a nakoniec aj víťazstvo svojho celku.

„Bol to náročný zápas, hralo sa z jednej strany na druhú a som rád, že sme ho zvládli. Stálo nás to veľa síl, ale vyhrali sme, a to je základ,“ povedal na úvod hrdina duelu 29. kola východnej skupiny III. ligy Ján Kotľár, ktorý v 90. minúte rozhodol o triumfe svojho mužstva gólom na 4:3.

„Dostal som perfektnú loptu za obranu, brankár trošku zaváhal, ja som to využil a skóroval som do prázdnej brány,“ opísal gólovú situáciu 24-ročný zakončovateľ, ktorý veril až do posledného hvizdu, že vybojujú tri body. „Pozrel som sa na rozhodcu a ten akurát ukazoval, že nadstaví dve minúty. Povedal som si, že to zvládneme a stalo sa.“

Slabšie začiatky

Zemplínčania, ktorých v sobotu viedol tréner brankárov Martin Uporský, keďže hlavný kormidelník Cyril Migaš sa z osobných dôvodov nemohol zápasu zúčastniť, mali nevydarené vstupy do oboch polčasov.

Najprv inkasovali hneď v 5. minúte úvodného dejstva 0:1 a potom aj dve minúty po zmene strán 2:2.

„Začiatky máme stále slabšie, ale našťastie koniec bol dobrý a vďakabohu, že to takto dopadlo,“ uviedol J. Kotľár, ktorý prišiel do Trebišova v zime z piatoligových Sečoviec.

Stále verí v záchranu

Výhrou nad Kremničkou urobil Slavoj dôležitý krok k záchrane. Keďže jeho rivali o udržanie Zvolen aj Námestovo nedokázali cez víkend bodovať, stiahli Trebišovčania stratu už len na dva body.

Do konca zostávajú ešte tri kolá, v ktorých musia bodovať. „Stále verím v záchranu, musíme zvládnuť posledné tri zápasy. Najbližšie cestujeme do Popradu, kde chceme vyhrať. Nič iné nám nezostáva,“ povedal na záver J. Kotľár, pre ktorého bol sobotňajší gól zatiaľ najdôležitejším v drese Slavoja.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Zlatý gól Jána Kotľára