Zlatý double bratov Pavla a Petra Hochschornerovcov

TASR|20. aug 2004 o 12:17

Atény 20. augusta (TASR) - Dvojičky Pavol a Peter Hochschornerovci sa stali olympijskými víťazmi a zopakovali tak svoj zlatý triumf spred štyroch rokov ...

Atény 20. augusta (TASR) - Dvojičky Pavol a Peter Hochschornerovci sa stali olympijskými víťazmi a zopakovali tak svoj zlatý triumf spred štyroch rokov v Sydney. Pred striebornými Nemcami Marcusom Beckerom - Stefanom Henze mali náskok 3,82 s, pre bronz si dopádlovali Česi Jaroslav Volf - Ondřej Štěpánek.

Dvadsaťštyriroční bratia Pavol a Peter Hochschornerovci finálovú jazdu zvládli takmer bezchybne, jedine na 18-ke sa dotkol bránky Peter chrbtom, no ani dve trestné sekundy navyše neohrozili ich zlatý piedestál. Medzi 20 bránkami sa jasne ukazovalo ich majstrovstvo, do protiprúdnych bránok sa krásne zavesovali, na 12-ke sa zadák Peter vyklonil o niečo viac ako zvykne, aby skorigoval bezchybný smer zlatej deblovky. Na 17-tej protiprúdnej bránke ich trochu spláchlo a na 18-ke ľahký dotyk Petra s bránkou spôsobil, že ani jedna zo šiestich finálových debloviek nezašla čistú jazdu.

"Už pred štartom finále sme vedeli, že máme výborne rozbehnuté preteky a preto nám stačilo kontrolovať čas. Neboli sme nervózni ani pri dotyku na 18. bránke a toto miesto robilo problémy takmer všetkým pretekárom," povedal Pavol Hochschorner. Jeho dvojička Peter prežíval zisk zlatej medaily rovnako ako v Sydney 2000. "Pocity sú podobné ako pri prvom triumfe v Sydney, dokonca aj šiltovky, ktoré sme dostali po víťazstve sú takmer rovnaké, akurát teraz je na nich nápis Atény."

Vo víťaznej jazde vsadili bratislavské dvojičky na sústredenie, pokoj a čistotu techniky. "Nebolo až také očakávané, bolo sa treba poriadne sústrediť na jazdu. Mali sme aj nejaké chybičky v tej dlhej jazde, ale vedeli sme, že náskok máme dosť veľký,. Bolo sa treba iba ukľudniť, pomaličky to vytiahnuť z tej osemnástej bránky a prísť do cieľa v poriadku," povedal Pavol Hochschorner. "No my sme sa snažili ísť čisto a nerobiť chyby, dobre ísť hlavne technicky a naši súperi, myslím si, robili aj celkom veľké chyby a hlavne ťukali, takže preto sa ten čas tak oddialil," skonštatoval Peter Hochschorner.

Hochschornerovci uzatvorili unikátnu zbierku slovenských slalomárov v olympijskom areáli Hellenikon, ktorí sa stali najúspešnejší zo všetkých účastníkov so zbierkou dvoch zlatých a jednej striebornej medaily. Striebro Martikána, ukrivdeného vo finále singlistov, sa však neustále rieši, pretože slovenského olympionika jednoznačne poškodili a rozhodcovia ho obrali o zlato.

výsedky:

1. Pavol a Peter HOCHSCHORNEROVCI (SR) 207,16, 2. Marcus Becker, Stefan Henze (Nem.) 210,98, 3 Jaroslav Volf, Ondřej Štěpánek (ČR) 212,86, 4. Christian Bahmann, Michael Senft (Nem.) 213,45, 5. Philippe Quemerais, Yann Le Pennec (Fr.) 216,79, 6. Andrea Benetti, Erik Masoero (Tal.) 220,06

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Zlatý double bratov Pavla a Petra Hochschornerovcov