Vlhová zdolala Shiffrinovú, od pódia ju delili len dve stotiny

Petra Vlhová.
Petra Vlhová. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, SITA|12. mar 2022 o 14:35 (aktualizované 12. mar 2022 o 15:15)

Slovenská lyžiarka skončila na štvrtom mieste.

Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní - Aare (Švédsko)

Ženy - slalom:

1.

Katharina Liensbergerová

Rakúsko

1:46,18 min

2.

Mina Fuerst Holtmannová

Nórsko

+ 0,16 s

3.

Michelle Gisinová

Švajčiarsko

+ 0,23 s

4.

Petra Vlhová

Slovensko

+ 0,25 s

5.

Lena Dürrová

Nemecko

+ 0,34 s

6.

Katharina Truppeová

Rakúsko

+ 0,71 s

9.

Mikaela Shiffrinová

USA

+ 0,80 s

AARE. Slovenská lyžiarka Petra Vlhová skončila v sobotňajšom slalome vo švédskom stredisku Aare na štvrtom mieste. Po prvom kola síce bola druhá a mohla pomýšľať na víťazstvo, no druhá jazda jej nevyšla.

Z víťazstva sa tešila Rakúšanka Katharina Liensbergerová, ktorá o 16 stotín zdolala Minu Fuerst Holtmannovú a poradie na stupňoch víťaziek doplnila Michelle Gisinová. Švajčiarka bola len o 0,02 sekundy rýchlejšia než Vlhová.

Až ôsmy ženský slalom aktuálnej sezóny Svetového pohára alpských lyžiarok priniesol inú víťazku ako Petru Vlhovú alebo Mikaelu Shiffrinovú.

Pre Slovenku je to najhorší slalomový výsledok v tejto sezóne. Vo Svetovom pohári mala pred podujatím v Aare bilanciu päť víťazstiev a dve druhé miesta. Okrem toho získala v Pekingu zlatú olympijskú medailu.

Do druhého kola vyštartovala dobre, na prvých dvoch medzičasoch bola ešte v zelených číslach. V strede trate však stratila a napokon prišla do cieľa s mankom 25 stotín na Liensbergerovú.

"Je to pre mňa neuveriteľné. Dnes sa mi to opäť podarilo a som šťastná, že môžem byť na vrchole. Chcela som zo seba vydať všetko, vedela som, že to nebude jednoduché," citoval víťazku portál laola.at.

"Dnes to bolo veľmi tesné, dve stotinky nie sú nič... Súperky dnes podali skvelé výkony, aj štvrté miesto je však ok, sú tam ďalšie body. Bojovala som, ale trochu mi už došli sily. Nechala som ich v celej sezóne.

Snažím sa nevnímať aktuálne poradie vo Svetovom pohári, je to stále otvorené. Snažím sa podávať len čo najlepšie výkony. Na celkové poradie sa budem pozerať až po posledných pretekoch," uviedla Petra Vlhová pre JOJ Šport.

Pred záverom sezóny dodala: "Mám pred sebou posledný týždeň, dám do toho všetko. Pôjdem vo Francúzsku všetky disciplíny. Už dnes letím zo Švédska, v pondelok už mám prvý tréning v Courcheveli."

Vlhová napriek tomu, že so svojim umiestnením nebola spokojná, opäť znížila stratu v poradí Svetového pohára na Mikaelu Shiffrinovú. Američanka skončila v slalome až deviata a k dispozícii má už len 56-bodový náskok.

Do konca sezóny SP 2021/2022 zostáva ženám odjazdiť posledné štyri preteky v rámci budúcotýždňového finále vo francúzskom Méribeli a Courcheveli.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhová zdolala Shiffrinovú, od pódia ju delili len dve stotiny