Potešia aj malé kroky. Vlhová hľadá sebavedomie v rýchlostných disciplínach

Petra Vlhová vlani počas zjazdu v stredisku Crans Montana.
Petra Vlhová vlani počas zjazdu v stredisku Crans Montana. (Autor: TASR/AP)
Nikola Baďová|24. feb 2023 o 15:35

V tréningu ukázala, že vie zdolať aj špecialistky.

BRATISLAVA. Slovenská lyžiarka Petra Vlhová si druhýkrát v sezóne vyskúša rýchlostné disciplíny. Naposledy súťažila vo švajčiarskom stredisku St. Moritz v decembri minulého roka. 

Oba preteky nedokončila. Mohla za to aj neznalosť trate. Dejisko víkendových pretekoch však pozná výborne. V Crans Montane zaznamenala najlepšie umiestnenie v zjazde. Dvakrát obsadila štvrté miesto. 

Celkovo vo švajčiarskom stredisku absolvovala jedenásť pretekov a viaceré tréningy. 

Program Petry Vlhovej

Sobota 25.2. - zjazd 11:00
Nedeľa 26.2. - super-G 11:00

„Zjazdovku mám rada. Nie je až taká zložitá, je viac technická. V Crans Montane to bol najľahší zjazd, aký som zatiaľ išla. Ale stále bol dosť náročný. Aj preto, že sme neskákali priamo, ale v zákrutách. Mám v hlave len jedno - aby sa niečo vážne nestalo a nevypadla som,“ povedala v minulosti. 

„Je veľká výhoda, že Petra pozná trať. Vie do čoho ide a nie je to nové. Zjazd by jej mohol pomôcť do super-G,“ uviedla bývalá česká lyžiarka a expertka Klára Krížová. 

Nedostatok síl

Vlhová má za sebou majstrovstvá sveta vo Francúzsku. Slovenka sa predstavila iba v dvoch disciplínach, v ktorých nesiahla na vytúžený cenný kov. Najlepšia bola piata v slalome.

„Vystúpenie na šampionáte hodnotím dobre, ale nie najlepšie. Stále som medzi najlepšími. Chceli sme viac, chceli sme medailu. Budem pracovať ďalej a trénovať, aby som ďalšie preteky bola čo najvyššie,“ zhodnotila vystúpenie dvadsaťsedemročná lyžiarka.

Tréner Mauro Pini uviedol, že po januárovom kondičnom výpadku prišli do dejiska majstrovstiev sveta ako outsideri.

„Potrebovali sme trochu nabrať silu do svalov a pripravovať sa na svahu. Chceli sme získať trochu energie naspäť, preto sme nešli do alpskej kombinácie,“ povedal. 

Úspešná reprezentantka však sily späť nezískala. „Možno štyridsať sekúnd jej jazdy to bolo dobré. Potom stratila energiu. To nie je o technike, to je len o tom, že Petra stráca pred poslednými bránkami energiu,“ doplnil Pini. 

Potešia aj malé kroky

Počas víkendových rýchlostných pretekov môže Vlhová nadobudnúť sebavedomie, ktoré jej po zdravotných problémoch chýba. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Potešia aj malé kroky. Vlhová hľadá sebavedomie v rýchlostných disciplínach