Shiffrinová napokon prišla o pódium, výrazne však zvýšila náskok pred Vlhovou

Mikaela Shiffrinová.
Mikaela Shiffrinová. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|6. mar 2022 o 14:30 (aktualizované 6. mar 2022 o 15:10)

Worleyová predbehla Shiffrinovú aj Hectorovú.

Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní - Lenzerheide (Švajčiarsko)

Ženy - obrovský slalom, 1+2. kolo - nedeľa:

1.

Tessa Worleyová

Francúzsko

2:02,35 min

2.

Federica Brignoneová

Taliansko

+ 0,29 s

3.

Sara Hectorová

Švédsko

+ 0,31 s

4.

Mikaela Shiffrinová

USA

+ 0,77 s

5.

Michelle Gisinová

Švajčiarsko

+ 1,24 s

6.

Katharina Liensbergerová

Rakúsko

+ 1,90 s

LENZERHEIDE. Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová obsadila v obrovskom slalome vo švajčiarskom stredisku Lenzerheide 4. miesto a prišla o pódiové umiestnenie.

Navýšila však svoj náskok v boji o veľký krištáľový glóbus o ďalších päťdesiat bodov, v celkovom hodnotení vedie o 117 bodov pred Petrou Vlhovou. Slovenská lyžiarka v nedeľu nebodovala, keďže nedokončila prvú jazdu.

Na tretiu priečku v celkovom hodnotení navyše poskočila aj Federica Brignoneová, talianska lyžiarka teraz stráca na druhú Slovenku 108 bodov.

V nedeľňajšom obrovskom slalome triumfovala francúzska lyžiarka Tessa Worleyová s náskokom 29 stotín sekundy pred Brignoneovou, ktorá sa najlepšou druhou jazdou vyšvihla až na pódium. Tretie miesto obsadila líderka po 1. kole Švédka Sara Hectorová.

Worleyová slávila 16. víťazstvo v kariére vo Svetovom pohári, všetky dosiahla vo svojom obľúbenom "obráku". 

"Milujem túto trať, sneh bol taký dobrý. Cítila som sa na svahu výborne, chcela som naplno atakovať a to sa mi aj podarilo. Som na seba hrdá. V druhom kole neboli bránky až tak veľmi zatvorené, preto sa dalo ísť rýchlejšie. Na takejto trati musíte zobrať najvyššiu rýchlosť a ísť stále nadoraz," citoval server laola1.at Worleyovú.

Zdramatizovala tak boj o malý glóbus, v priebežnom hodnotení disciplíny jej patrí druhá priečka, manko na vedúcu Hectorovú stiahla na 55 bodov. Do konca sezóny sa pôjdu už iba dva obrovské slalomy.

V závere druhého kola sa dlhšie pauzovalo pre zranenie Mety Hrovatovej, ktorú vyradil tzv. špicar. Slovinku ratoval priamo na trati aj jej tréner Livio Magoni. Svah napokon opustila po vlastných, no za výraznej pomoci lekárov.

Vlhová má za sebou prvý pád a vypadnutie v tejto sezóne Svetového pohára. "Pustila som sa naplno, riskovala som. Bohužiaľ, chyby sa stávajú," povedala Vlhová. 

"Jasné, že ma to hnevá, ale snažím sa to brať športovo. Skúsila som to, dala som do toho všetko. Takto to je, pokračujeme ďalej. Ciele sme si splnili, toto je len taký bonus," dodala obhajkyňa veľkého globusu pre RTVS.

Do konca sezóny ostáva už len šesť pretekov Svetového pohára. Najbližšie je na programe obrovský slalom a slalom v Aare (11. – 12. marec).

Sezóna vyvrcholí počas finále Svetového pohára v Courcheveli (16. – 20. marec), kde sa bude jazdiť zjazd, super-G, slalom a obrovský slalom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Shiffrinová napokon prišla o pódium, výrazne však zvýšila náskok pred Vlhovou