Stačilo i päť sekúnd. Škoda zopár stotín, ktoré mi chýbali na postup, uviedol Žampa

Bratia Žampovci vo Vol d'Isere.
Bratia Žampovci vo Vol d'Isere. (Autor: osobný archív Adam Žampa)
Nikola Baďová|9. dec 2023 o 14:45

Malý glóbus za disciplínu obhajuje Marco Odermatt.

BRATISLAVA. Bratia Žampovci majú za sebou úvodné vystúpenie v sezóne alpských lyžiarov 2023/2024. V obrovskom slalome vo francúzskom Val d’Isere nepostúpili do druhého kola. 

Adam Žampa obsadil 35. miesto a na elitnú tridsiatku mu chýbalo iba tridsaťšesť stotín sekundy.

Tridsiaty lyžiar mal odstup päť sekúnd a pätnásť stotín, čo bola najvyššia strata v histórii francúzskeho strediska, ktorá stačila na druhé kolo. 

„Bol to boj. Mrzí ma horná časť trate, kde som dostal veľmi veľa. V ďalších medzičasoch som už figuroval okolo 23. miesta, čo bolo dobré. Bolo to náročné. Škoda zopár stotín sekundy, ktoré mi chýbali na postup,“ prezradil slovenský reprezentant. 

Najstarší zo súrodeneckej dvojice na štarte stratil na prvom úseku sekundu na vedúceho Marca Odermatta viac ako sekundu. Bol to až 68. najrýchlejší medzičas. 

„Mrzí ma, že sme nemali také šťastie na viditeľnosť ako prví lyžiari. My sme mali všetko biele a difúzne svetlo. Je to však šport. Dal som do toho všetko, ale nestačilo to. Mal som i dobré sekcie. Verím však, že o týždeň v Alta Badii to bude lepšie,“ pokračoval tridsaťtriročný lyžiar. 

Andreas Žampa vypadol po druhom medzičase. „Ako vždy je obrovský slalom vo Val d’Isere náročný. Mrzia ma chyby. Pristúpil som si vnútornú lyžu a stratil som líniu. Niektoré sekcie boli naozaj dobré,“ uviedol druhý Slovák na štarte. 

Bratov Žampovcov čakajú ďalšie preteky už o týždeň v Alta Badii. 

„Ideme trénovať do Talianska, kde nás neskôr čakajú dva preteky po sebe. Teším sa tam. Verím, že trať bude lepšia aj pre lyžiarov, ktorí štartujú v zadnej časti štartového poľa,“ prezradil Andreas. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Stačilo i päť sekúnd. Škoda zopár stotín, ktoré mi chýbali na postup, uviedol Žampa