Zázrak sa nekonal

SITA|16. jún 2009 o 00:00

Sen slovenských hádzanárok o účasti na MS v Číne sa rozplynul po úvodnej štvrťhodine odvetného kvalifikačného duelu v Nyíregyháze.



NYÍREGYHÁZA. Hádzanárky Slovenska cestovali na odvetu II. fázy kvalifikácie MS 2009 do maďarskej Nyíregyházy s odhodlaním zabojovať o miestenku na šampionát do Číny a postarať sa o zázrak. Slovenky si po domácej tesnej a zároveň nešťastnej prehre v Partizánskom 21:22 (9:11) na favorizovaného súpera verili aj na jeho palubovke pred búrlivou kulisou. Maďarky však neponechali nič na náhodu a stačilo im 18 minút (vyhrávali vtedy 11:3), aby zobrali súperkám nádej na prekvapenie.

Maďarky spravili krátky proces

Naše hráčky si síce vytvárali gólové príležitosti, ale ich pokusy často likvidovala úspešnými zákrokmi brankárka Orsolya Herrová. "Upozorňovali sme dievčatá, aby nezakončovali akcie polovysokými strelami. Žiaľ, nedodržali pokyny a dali Herrovej vyniknúť. Problémy sme mali v postupnom útoku. Strieľali sme zbrklo, čo skúsený súper využil na rýchle protiútoky, z ktorých dával lacné góly do otvorenej obrany, keďže sme sa nestíhali vracať. Maďarky si tak vypracovali výraznejšie vedenie. Po zmene strán nám už došli nielen psychické, ale i fyzické sily," vysvetľoval príčiny jedenásťgólovej prehry 22:33 (11:18) Ľ. Popluhár, ktorej výška ho zarmútila.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Zázrak sa nekonal