Zážitkom pre Boltuna bol výstup na Téryho chatu

Opäť si oblečie košický dres. Peter Boltun sa vrátil z Popradu.
Opäť si oblečie košický dres. Peter Boltun sa vrátil z Popradu. (Autor: tasr)
Sportnet|25. máj 2015 o 00:00

Odchovanec HC Košice sa do metropoly východu vrátil po hosťovaní v Poprade.

Odchovanec HC Košice Peter Boltun sa do metropoly východu vrátil po ročnom hosťovaní v Poprade. V klube druhého východniarskeho účastníka extraligy nastrieľal v 64 zápasoch 13 gólov a pridal 11 asistencií. Vo svojej zbierke už má aj majstrovský titul, ktorý sa mu podarilo získať v sezóne 2013/14 v Košiciach.

KOŠICE. Boltun odchádzal od oceliarov na hosťovanie s cieľom získať viac skúseností v najvyššej slovenskej súťaži a v Poprade sa mu to podarilo. Odohral 64 zápasov, čo je zatiaľ jeho sezónne maximum.

„Dostával som tam viac príležitostí na ľade a dá sa povedať, že som sa tam celkom vyhral. V tomto smere prevláda z mojej strany s hosťovaním spokojnosť,“ povedal P. Boltun.

V Poprade nemal „parťáka“

V novom prostredí to občas býva ťažké, no 22-ročný center v tomto ohľade nemal problém sa do popradského kolektívu začleniť.

„Partia tam bola v pohode a všetci sme spolu vychádzali veľmi dobre. Nemal som tam nejakého vysloveného „parťáka,“ skôr sme sa bavili tak kolektívne. Nikto tam nevyčnieval,“ skonštatoval Boltun.

Spod Tatier si michalovský rodák priniesol viaceré pekné spomienky a zážitky nielen po hokejovej stránke.

„Určite budem spomínať na to, ako sme postúpili do semifinále po výbornej sérii, ktorá sa rozhodla až v siedmom zápase. To bol pekný úspech a taktiež nezabudnem na výstup na Téryho chatu v rámci letnej prípravy. Pred tým som tam nikdy nebol, takže to bol pre mňa zážitok.“

Nemusel sa ďaleko sťahovať

Košický kolektív si dobre pamätá z majstrovskej sezóny 2013/14, keď v drese oceliarov odohral 28 zápasov a v play-off nastúpil do troch duelov.

„Poznám v podstate viac ako polovicu kádra, takže nemyslím si, že by sa tu niečo zmenilo. Celý kolektív je v pohode. Miesto v šatni mám len o trochu ďalej, takže nemusel som sa ani veľmi ďaleko sťahovať,“ povedal Boltun.

Pod vedením trénerskej dvojice Oremus - Šimíček zatiaľ staronový košický útočník nepôsobil, a tak to bude pre neho jedna z mála noviniek.

„Zatiaľ trénujeme len s kondičným trénerom a asistentom Šimíčkom. Hlavného trénera Oremusa som videl len na prvom tréningu, takže ešte som ich nestihol poriadne spoznať.“

V byte s Hrnkom

Vzhľadom na to, že mimo Košíc strávil len jednu sezónu, zaujímalo nás, ako dobre sa pozná s ostatnými hráčmi a s kým si najviac rozumie.

„Predtým som býval v Košiciach v byte s Tomášom Hrnkom a teraz som sa k nemu vrátil, takže s ním som dosť často, ale rozumiem si tu s každým,“ povedal Boltun.

Počas letnej prípravy sa k slovu dostanú aj rôzne kolektívne športy.

„Ja osobne mám najradšej florbal a celkom v pohode je aj futbal. Zatiaľ sme však nestihli ani jedno, ani druhé,“ pousmial sa P. Boltun.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Zážitkom pre Boltuna bol výstup na Téryho chatu