Záver sezóny odchytal nováčik

Brankár Peter Rákai.
Brankár Peter Rákai. (Autor: Peter Podolinský)
Peter Podolinský|25. jún 2015 o 00:00

V závere sezóny nahradil v bráne SP MFK Rožňava L. Šalamona mladík P. Rákai.



ROŽŇAVA. V posledných troch kolách sa v bráne SP MFK Rožňava objavil namiesto L. Šalamona len sedemnásťročný P. Rákai. Aké boli jeho myšlienky, keď sa dozvedel, že nahradí skúseného rožňavského gólmana?

„Moja prvá myšlienka bola, že ako dokážem nahradiť Laca v bráne, pretože podával pravidelne veľmi kvalitné výkony. Dlho som nechytal, mal som zdravotné problémy, čiže nebolo pre mňa jednoduché postaviť sa medzi žrde,“ uviedol Peter Rákai.

Medzi dospelými odchytal pár zápasov v drese Bohúňova, IV. liga je však predsa len niečo iné.

„IV. liga je niečo úplne iné. Moja premiéra v drese Rožňavy nevyšla podľa mojich predstáv. Inkasoval som hneď v prvom zápase 7 gólov, to poriadne zatriaslo mojim sebavedomím. Nasledujúci zápas sme potrebovali bodovať, aj sa nám to podarilo. Vyhrali sme 4:0. Za čisté konto vďačím predovšetkým hráčom, ktorí súpera nepustili takmer k ničomu celý zápas. Super vystrelil asi dvakrát na bránu za celý zápas. Posledný zápas v sezóne nám nevyšiel podľa predstáv. Nešla nám hra, chýbali hráči, ale zabojovali sme a získali sme aspoň bod,“ zhodnotil P. Rákai.

Nastúpiť doma po nepríjemnej premiére asi nebolo jednoduché. Čo mu pomohlo?

„Ako som už spomínal, pomohli mi hráči, tréner, podporili ma, aby som si veril v zápase. Na začiatku zápasu som bol dosť pod tlakom, no tlak opadol v priebehu zápasu a zápas som si užil až do konca,“ uviedol P. Rákai.

Odchovanec rožňavského futbalu pôsobil aj v mládežníckom kádri Banskej Bystrice. Ako sa na to pozerá s odstupom času?

„Bola to pekná životná skúsenosť, spoznať, že ako to funguje vo veľkých kluboch. Naučil som sa mnoho. Je to niečo úplne iné, ako tu, tréningový proces, prístup trénerov. Ľutujem, že som tam nemohol ďalej pokračovať zo zdravotných dôvodov, ale čo už, taký je šport. Aj momentálne sa trápim so zdravotnými problémami,“ poznamenal P. Rákai.

„Pôsobenie v Dukle ma určite posunulo futbalovo ďalej. Aj keď nechcete, tak sa zlepšíte. Za päť dní absolvujete osem tréningov a cez víkend zápas, čiže sa na vás proste niečo „nalepí“. Určite som sa naučil zaviesť si disciplínu do tréningového procesu, aby to malo hlavu a pätu.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Záver sezóny odchytal nováčik