ZAUJÍMAVOSTI Z NHL

Sportnet|11. dec 2003 o 00:00

Chelios si zranil koleno

Obranca Chris Chelios bude pre zranenie kolena chýbať Detroitu Red Wings tri až štyri týždne. Veterán NHL sa bolestivo zranil v zápase s Los Angeles pri zrážke s hosťujúcim Mikom Cammallerim. V doterajších 29 zápasoch nového ročníka Chelios nazbieral 8 bodov za gól a sedem asistencií. Trojnásobný víťaz Norrisovej trofeje pre najlepšieho obrancu súťaže hrá v NHL 21. sezónu. Na konte má 177 gólov a 901 bodov v základných častiach a ďalších 30 gólov a 136 bodov v play off. (tasr)

Noronena takmer podrezal spoluhráč Drury

Brankára Miku Noronena vyradilo zo zostavy Buffalo Sabres v stredajšom zápase NHL proti Detroit Red Wings nepríjemné zranenie. Fín utrpel počas utorkového tréningu reznú ranu na krku, ktorú mu lekári zašili viacerými stehmi. Noronena nešťastne zasiahol korčuľou spoluhráč Chris Drury po tom, čo sa potkol o jeho hokejku. Trénerovi Ruffovi to pripomenulo zranenie bývalého gólmana Sabres Clinta Malarchuka, ktorému pred 15 rokmi podobným spôsobom prerezali krčnú žilu. „Mal som šťastie, že rana nebola hlbšia," povedal Noronen, ktorý má v 11 stretnutiach priemer 2,08 gólu na zápas. (sita)

Hašek je opäť zranený, Joseph v prvom tíme

Brankár Curtis Joseph sa vrátil do prvého tímu Detroit Red Wings po štyroch dňoch strávených vo farmárskom mužstve Grand Rapids v AHL. Vedenie červených krídel sa tak rozhodlo po tom, čo sa Čechovi Dominikovi Hašekovi opäť obnovilo zranenie slabín. Zdravotné problémy má aj druhý brankár Red Wings Manny Legace, ktorý si počas rozkorčuľovania pred pondelkovým zápasom s Los Angeles mierne podvrtol koleno. (sita)

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»ZAUJÍMAVOSTI Z NHL