Zápas so Švédmi má pomôcť vrátiť hádzanú do Košíc

Ilustračné.
Ilustračné. (Autor: archív)
SITA|3. okt 2016 o 15:37

O mesiac vstúpia hádzanári do bojov o postup na majstrovstvá Európy 2018.

KOŠICE. V stredu 2. novembra nastúpia naši hádzanári v Moskve proti Rusom, o tri dni neskôr privítajú v košickej Steel aréne Švédov.

V tejto súvislosti Slovenský zväz hádzanej (SZH) oficiálne spustil kampaň 1. októbra 2016. 

"Celá kampaň sa bude niesť v rámci motta: Vráťme Košiciam hádzanú alebo Poďme spolu vrátiť do Košíc hádzanú. Neplánujeme ju vrátiť len týmto jedným kvalifikačným zápasom, ale pripravujeme aj niekoľko sprievodných akcií. Spomeniem nábor detí na hádzanú za účasti reprezentantov, košickí dorastenci by radi odohrali svoj majstrovský ligový duel proti Prešovu práve v Steel aréne. Veľa vstupeniek poputuje aj do škôl a chystáme aj ďalšie akcie. Snažíme sa rozšíriť spoluprácu s mestom Košice, ktoré je európskym mestom športu 2016. Veríme, že sa nám podarí hľadisko zaplniť a Košice hádzanársky naštartovať," uviedol na tlačovej besede PR manažér SZH Martin Kosák, podľa ktorého sa okrem tradičných bilboardov a inzertného priestoru v médiách budú snažiť prilákať ľudí na tribúny aj prostredníctvom reklamy na sociálnych sieťach.

"V súčasnosti je to veľký trend. Ľahko dokážeme zamerať našu cieľovú skupiny. Dosah ľudí za relatívne malé náklady je skutočne veľký."

Lipták pozná v Košiciach kanály, ale túži tam poblázniť ľudí

Súčasný tréner hádzanárov Slovenska Martin Lipták nezažil na vlastnej koži pred piatimi rokmi 8-tisícové publikum v košickej Steel aréne v kvalifikačnom zápase mužov o postup na ME 2012 proti Čiernej Hore.

O zápase i atmosfére v hale počul z rozprávania a pozrel si ho z televízneho záznamu. Tentoraz však bude pri tom, keďže povedie svojich zverencov proti Švédom v boji o ME 2018. Atraktívne stretnutie sa uskutoční v jeho rodnom meste. 

"Keď to dopadne zle, poznám kanalizáciu v Košiciach a aspoň sa dostanem rýchlo domov," svojím povestným typickým humorom odvetil Lipták na otázku, čo preňho znamená viesť národný tím v jeho Košiciach a v takej veľkej hale, ale potom už vážnejšie dodal: "Znamená to pre mňa
veľmi veľa. Som ortodoxný Košičan a nedám na toto mesto, v ktorom som vyrastal, začal hrávať hádzanú a neskôr som tu aj trénoval, dopustiť. Keď sa podarí naplniť arénu aspoň spolovice, ľudia prídu a nebudú sedieť ako v divadle, ale nechajú sa poblázniť hádzanou a bude ich tam počuť, tak budem rád."

Slováci sa pokúsia o prekvapenie

Švédi sú favoritmi nielen tohto zápasu, ale aj celej 6. kvalifikačnej skupiny. Napriek tomu sa Slováci pokúsia o prekvapenie na ich úkor.

"Nebudeme hovoriť o víťazstve. Keď však podáme kvalitný výkon a uhráme dobrý výkon, čo je pre mňa, samozrejme, aj víťazstvo, budem nesmierne spokojný a šťastný, že sa nám to podarilo práve v mojom rodnom meste," dodal M. Lipták.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Zápas so Švédmi má pomôcť vrátiť hádzanú do Košíc