Zápas s Bieloruskom priniesol bod

Rozhodujúci gól. Takto po nájazde prekonal Lašáka Antonenko.
Rozhodujúci gól. Takto po nájazde prekonal Lašáka Antonenko. (Autor: sita)
Sportnet|27. apr 2009 o 00:00

Slovenská hokejová reprezentácia prehrala v druhom zápase na majstrovstvách sveta vo Švajčiarsku s výberom Bieloruska 1:2 po predĺžení a samostatných nájazdoch. Zverenci trénera Jána Filca prehrávali od 34. minúty a dlho nedokázali streliť gól. Vyrovnanie

zariadil až v 58. minúte Marcel Hossa a postaral sa o prvé predĺženie na šampionáte. V ňom gól nepadol, a tak o víťazovi rozhodli samostatné nájazdy, v ktorých mali viac šťastia Bielorusi. Slovensko si tak do tabuľky A-skupiny pripísalo jeden bod a pred zajtrajším duelom s Kanadou ich má na konte štyri.

A-skupina:

Slovensko - Bielorusko 1:2 po predĺžení a nájazdových rozstreloch (0:0, 0:1, 1:0 - 0:0, 0:1)

Góly: 58. Hossa (Sekera) - 34. Stas (Čupris) - rozhodujúci nájazd premenil Antonenko. Rozhodovali: Bulanov, Kadyrov - Gordenko, Oskirko (všetci Rus.), vylúčení: 4:3 na 2 min., presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 5246 divákov. SR: Staňa (Lašák) - Sekera, Obšut, Baranka, Smrek, Valábik, Graňák, Vydarený - Hossa, Handzuš, Bartečko - Bartovič, Pavlikovský, Nagy - Radivojevič, Mikúš, Ružička - Surový, Ölvecký, Bicek. Bielorusko: Mezin - Salej, Riadinskij, Baško, Makrickij, Kosťučenok, Usenko - Čupris, Koľcov, Michajlov - Grabovskij,
Kalužnyj, Ugarov - Demagin, Koviršin, Antonenko - Stas, Kulakov, Antonov.

ZÜRICH-KLOTEN. Slováci sa dostali do dobrej príležitosti až v 11. minúte pri vlastnom oslabení, keď sa na Mezina rútil Bartovič, no s jeho strelou si bieloruský brankár poradil. Slováci postupne prebrali aktivitu a do vedenia ich mohol poslať kapitán Bartečko, ktorý vystrelil spoza obrancu a Mezin vyrážal iba reflexívne. Bielorusi hrozili hlavne z protiútokov po stranách klziska. V závere tretiny si takýmto spôsobom vytvorili obrovskú šancu. Ugarov unikol po ľavej strane, pred bránkou našiel voľného Kalužného, no Staňa jeho prízemnú strelu pohotovo vyrazil betónom. Bieloruský tlak pokračoval aj v úvode druhého dejstva. V 25. minúte najprv vypálil od modrej Usenko a vzápätí po strele Kalužného zazvonila žŕdka na Staňovej bránke. Diváci sa dočkali prvého gólu až v 34. minúte. Slovenská obrana pri hre štyroch proti štyrom neubránila Stasa a ten poslal Bielorusko do vedenia. Po peknej kombinačnej akcii mohol vyrovnať Graňák, no jeho strelu zastavil Mezinov betón. V 45. minúte opäť pohrozila druhá formácia Bieloruska na čele s Grabovským, no Staňa bol pozorný. Necelé tri minúty pred koncom sa však Slováci dočkali vytúženého gólu. Bielorusi sa snažili vyhodiť puk z obranného pásma, no Sekera ho udržal na modrej, prihral Hossovi a ten prízemnou strelou k tyčke vyrovnal na 1:1 a zápas posunul do predĺženia. V nadstavenom čase ani jeden tím neskóroval, a tak nasledovali samostatné nájazdy. Na druhé kolo nájazdov sa do slovenskej bránky postavil Ján Lašák, no svojej krajine víťazstvo nepriniesol. Zo Slovákov trafil iba Ružička, na druhej strane skóroval dvakrát Antonenko a rozhodol o výhre Bieloruska.

MS V KOCKE

C-skupina:
USA - Lotyšsko 4:2 (1:1, 2:1, 1:0). Góly: 12. J. Johnson (Liles, Okposo), 32. Stafford, 36. J. Johnson, 47. OďSullivan (Hainsey, Brown) - 5. Vasiljevs (Niživijs, Cipulis), 27. Karsumš (Ankipans, Šprukts).

Švédsko - Rakúsko 7:1 (3:0, 0:1, 4:0). Góly: 2. Jönsson (Harju. Omark), 12. Johansson (Thörnberg, Omark), 13. Nilson (Grossman, Omark), 42. Weinhandl (Eriksson, Martensson), 47. Weinhandl (Martensson, Omark), 50. Harju (Omark), 50. Eriksson (Martensson, Weinhandl) - 32. Oraze (Koch).

D-skupina:
Nórsko - Fínsko 0:5 (0:3, 0:1, 0:1). Góly: 14. A. Miettinen (Hagman), 17. Immonen (Hyvönen, Koistinen), 20. N. Kapanen (Hagman), 35. Pyorala (Pihlman), 45. M. Lehtonen (J. Ruutu, Pyorala).

Česko - Dánsko 5:0 (1:0, 3:0, 1:0). Góly: 7. Hlinka (Klepiš), 32. Marek (Rolinek, Rachunek), 36. Čajánek (Hemský, Jágr), Hemský (Jágr, Čajánek), 51. Jágr (Čajánek).

B-skupina:
Švajčiarsko - Nemecko 3:2 po predĺžení (1:1, 1:1, 0:0 - 1:0). Góly: 9. Wick (Lemm), 24. Seger (Paterlini), 62. Streit - 7. Ullmann (Seidenberg, Butensch"n), 34. Schubert (Hospelt, Hager).

Dnes na MS

C-skupina: 16.15 USA - Rakúsko, 20.15 Lotyšsko - Švédsko.
D-skupina: 16.15 Česko - Nórsko, 20.15 Fínsko - Dánsko.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Zápas s Bieloruskom priniesol bod