Zápas roka v zemplínskom regióne: Iuventa nastúpi proti španielskemu majstrovi

Hviezda španielskeho celku. Vicemajsterka Európy za rok 2014 Elisabeth Pinedo.
Hviezda španielskeho celku. Vicemajsterka Európy za rok 2014 Elisabeth Pinedo. (Autor: archív)
Sportnet|10. nov 2015 o 00:00

Hádzanárky Iuventy Michalovce majú pred sebou vrchol jesennej časti.

V treťom kole Pohára EHF na nich čaká španielsky majster Balonmano Bera Bera a pôjde teda o súpera z úplne inej kategórie, s akým sa Michalovčanky stretli v druhom kole, v ktorom pozametali s luxemburským vicemajstrom HC Standard.

MICHALOVCE. Prvý z dvojzápasu sa uskutoční túto nedeľu 15. novembra od 17.15 hod. v Chemkostav aréne, odveta je na programe budúcu nedeľu na pravé poludnie v San Sebastiane. O prípravách na vrchol jesene, o tom prečo sa hrá zápas netradične v nedeľu, cene vstupeniek, ale aj o tom, aké má Iuventa šance v súboji slovenského a španielskeho šampióna, sme sa na chvíľu porozprávali so športovým riaditeľom slovenského majstra Jaroslavom Čúrnym.

Hrá sa netradične v nedeľu. Môžete vysvetliť prečo?

„Hneď po vyradení luxemburského HC Standard Luxemburg ma kontaktovali maďarskí zástupcovia televízneho kanála Sport 2 a prejavili záujem vysielať tento prestížny súboj v priamom prenose. Problém bol však nájsť vhodný čas. My sme chceli hrať v sobotu tradične o 17.30 hod., ale v tom čase už bol dávnejšie naplánovaný hokejový duel KHL medzi Slovanom Bratislava a CSKA Moskva. Sport 2 nám navrhla hrať predtým, čiže o 14.45 hod., alebo po hokeji o 19.45 hod. s tým, že ak by sa predlžovalo, tak o to neskôr začne u nás zápas s Balonmano Bera Bera. To sme odmietli. Preto padla voľba na nedeľu. Tam sa hrá poobede stretnutie mužskej Ligy majstrov THW Kiel - Paris Saint Germain a po ňom o 17.15 hod. sa naskytol ideálny vysielací čas pre nás. Súhlasili sme.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Zápas roka v zemplínskom regióne: Iuventa nastúpi proti španielskemu majstrovi