Súboj, ktorý nemá obdobu. Pod upravenými pravidlami uvidíme stret legiend

(Zdroj: ONE FC)
Daniel Stankovič|16. sep 2021 o 17:06 (aktualizované 16. sep 2021 o 17:06)

Pozornosť celého sveta sa bude upierať do Ázie.

SINGAPUR. Jedna z najlepších svetových organizácií ONE FC už čoskoro usporiada výnimočný duel dvoch legendárnych bojovníkov. 

Na podujatí s názvom ONE X sa piateho decembra proti sebe v mušej váhe stretnú bývalý dlhoročný šampión UFC Demetrious Johnson a azda jeden z najlepších bojovníkov thajského boxu v súčasnosti Rodtang Jitmuangnon.

Ako informoval promotér ázijskej organizácie Chatri Sityodtong zápas bude špeciálnejší o mix pravidiel, pod ktorými sa uskutoční.

Súboj bude vypísaný na štyri trojminútové kolá. Zatiaľ čo prvé a tretie kolo sa bude zápasiť pod pravidlami thajského boxu, v druhom a štvrtom uvidíme pravidlá MMA. 

Zápasiť sa bude v rukaviciach používaných pri zmiešaných bojových umeniach.

Z hľadiska pravidiel a kvality oboch bojovníkov ide o unikátny stret, ktorý nemá v moderných dejinách bojových športov obdoby. 

Demetrious Johnson sa naposledy predstavil v zápase v titulovom súboji proti Adrianovi Moraesovi v apríli tohto roku, kde si pripísal tvrdú prehru na knokaut v druhom kole. 

Pre 35-ročného Američana išlo po prechode do ázijskej organizácie o prvú prehru.

Na druhej strane je Rodtang Jitmuangnon súčasný kráľ mušej divízie thajského boxu organizácie ONE FC a šampión viacerých štadiónov v Thajsku.

Vo veku dvadsiatich štyroch rokov má na konte v thajskom boxe viac než 260 výhier a len 42 prehier.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Súboj, ktorý nemá obdobu. Pod upravenými pravidlami uvidíme stret legiend