Žampovci sú späť vo Fínsku

Žampovci. Naďalej ostávajú v Škandinávii.
Žampovci. Naďalej ostávajú v Škandinávii. (Autor: riso)
Sportnet|21. nov 2012 o 00:00

Po pretekoch Svetového pohára vo fínskom Levi sa zjazdár Adam Žampa so svojím tímom presunul do švédskeho strediska Kaabdalis.



LEVI / POPRAD. Štyri dni tu trénovali a počas uplynulého víkendu si popri tréningu odskočili na susedný svah, kde absolvovali preteky FIS v slalome. Tie boli zamerané na testovanie nových lyží.

„V sobotu po prvom kole bol Adam druhý a Andreas s číslom 24 sedemnásty. Obaja v druhom kole šli čistú jazdu, čo Adama posunulo na prvé miesto a Andreas skončil šestnásty. Cez noc sa dosť oteplilo a nad ránom začalo snežiť. Po prvom kole bol Adam prvý a Andreas desiaty. V druhom kole vypadlo na mäkkej a rozbitej trati veľa pretekárov. Medzi nimi bol aj Andreas. S číslom 30 v druhom kole štartoval Adam. Trať bola náročná a veľmi rozbitá. Adam v strede trate urobil veľkú chybu, no ale aj tak pokračoval ďalej do cieľa a skončil na šiestom mieste,“ informoval nás zo Švédska tréner Tomáš Žampa.

V pondelok sa Žampa tím presunul späť 400 km do fínskeho Levi, kde bude štartovať na štyroch pretekoch Európskeho pohára.



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Žampovci sú späť vo Fínsku