Zajtra o 16.30 hod. v Zemplíne finále pohára

Albín Mišenčík. Skúsený kapitán praje spoluhráčom zažiť oslavy pohárového triumfu.
Albín Mišenčík. Skúsený kapitán praje spoluhráčom zažiť oslavy pohárového triumfu. (Autor: Róbert Sándor)
Sportnet|26. máj 2009 o 00:00

Nie je ľahké prebojovať sa treťoligovým či štvrtoligovým mužstvám sitom štyroch kôl až do finále regionálnej časti Slovenského pohára. Stáva sa už pravidlom, že každý rok o cennú trofej a pomyselného futbalového kráľa regiónu bojujú iné mužstvá.

V zajtrajšom finále o 16.30 h na michalovskom štadióne proti sebe nastúpia mužstvá Lokomotívy Košice a MFK Snina.

KOŠICE. Podobne ako vlani aj teraz proti sebe nastúpi treťoligový a štvrtoligový mančaft. Pre Sninu je finále druhým tohtoročným vrcholom, lebo ten prvý už majú za sebou, keď sa v predstihu stali víťazom štvrtej ligy a vybojovali si po trinástich rokoch postup do najvyššej regionálnej súťaže. Finálovú účasť by radi Sninčania zvládli čo najlepšie a získali v tejto sezóne double. Pôvodne o ňom snívali v Moldave, ktorá je jasným lídrom tretej ligy, avšak v pohári stroskotala práve na Snine. Aj to svedčí o kvalitách tohto celku, v ktorého hre badať rukopis člena klubu ligových strelcov a súčasného trénera Pavla Diňu. Jeho celok má jasne najlepší útok, ktorý dal 81 gólov. Svoje silu potvrdil aj v nedeľňajšom kole proti Bystrému, ktorému nasúkal poltucet.

Loky si chce v pohári napraviť chuť

V zajtrajšom finále je miernym favoritom účastník tretej ligy, avšak už neraz sme sa presvedčili, že ten nemá v takýchto stretnutiach na ružiach ustlané. Aj vlani sa treťoligista trápil so štvrtoligovým Kľušovom, ktorého zdolal až po strelách zo značky pokutového kopu. Jedným z najskúsenejších hráčov košickej Lokomotívy je Albín Mišenčík, ktorý už mal tú česť držať nad hlavou víťaznú trofej, keď obliekal dres Čane. Po rokoch má opäť možnosť zabojovať o prvenstvo, ale v drese košickej Lokomotívy. V ostatnom ligovom stretnutí sa jemu ani spoluhráčom nedarilo, keď prehrali v Sobranciach. Hneď po stretnutí sa snažili prehru rozobrať na večeri v Michalovciach. "Boli sme v zariadení, v ktorom by sa malo uskutočniť aj posedenie po finále. V sobotu sme si hovorili, že tu sedíme ako porazené mužstvo a v stredu ako víťazi," neskrýva sebavedomie kapitán pred dnešným finále. Posledný treťoligový duel im nevyšiel, ale pohár je pohár. "Pokiaľ sme sa už prebojovali do finále, tak by sa patrilo v ňom uspieť. Nám sa nepodarilo v tretej lige splniť cieľ, preto by sme si aspoň v pohári chceli napraviť, ako sa hovorí, chuť. Súpera nemôžeme podceňovať, veď jasne dominuje vo štvrtej lige. Dosahuje dobré výsledky a potvrdzuje svoju silu," hovorí. V kabíne železničiarov už rezonuje niekoľko dní zajtrajšie finále, ktoré môže byť pre mladých hráčov jedným z vrcholov. "Prehru sme si už rozdebatovali a verím, že slová, ktoré odzneli, padnú na úrodnú pôdu. Máme o čo hrať, veď sa môžeme prebojovať ďalej a iste nik z nás nejde do Michaloviec na výlet. Domnievam sa, že naši mladší hráči sa budú chcieť zviditeľniť, lebo ich kvalita narastá od zápasu k zápasu. V Sobranciach sme nastúpili tak, ako by sa nám nič nemohlo stať. Ako sa hovorí, všetko zlé je na niečo dobré a verím, že sa z tohto stretnutia poučíme a v Michalovciach ukážeme dobrý futbal," dodal kapitán železničiarov.

Ako postupovali

Sitom štyroch kôl museli prejsť obaja zajtrajší finalisti, pričom hneď v prvom kole došlo ku kurióznej situácii, keď Snina aj Lokomotíva vyhrali svoje zápasy rozhodnutím od zeleného stola. Sobrance do Sniny nepricestovali a prehrali 0:3 kontumačne a Buzica rovnako kontumačne prehrala so železničiarmi pre neoprávnený štart ich hráča. Asi málokto čakal, že práve táto dvojica bude pokračovať pavúkom pohára bez zakolísania. Nie je bez zaujímavosti, že Snina hrala doma iba jeden zápas. Pod Sninským kameňom hostili treťoligového lídra, čo bol pre súčasného lídra IV. ligy skupiny sever veľký sviatok. Zverenci Pavla Diňu v druhom kole vyhrali v Nižnom Hrušove gólom Hišema, v treťom nasúkali poltucet Svidníku na jeho trávniku. Úspešnými strelcami boli Lukáč s tromi gólmi, dva pridal Bednár a jeden Tomčák. V semifinále nastúpili doma proti Moldave, ktorú zdolali gólom Pčolu. Košická Lokomotíva v druhom kole vyhrala vo Veľkých Revištiach 1:0 gólom Kováča, v treťom si poradila doma so Spišským Podhradím 3:0. Do streleckej listiny sa zapísali Zajac, Chmelo a Molnár. Rovnakým skóre sa skončilo aj semifinále v Ľubici, kde do čierneho mieril dvakrát Gedeon a raz Kurinčák. Pri pohľade do štatistík nás zaujal aj ďalší fakt, že obaja finalisti v doterajšom priebehu regionálnej časti Slovenského pohára neinkasovali ani gól. Bude zaujímavé sledovať aj to, ktorá z obrán ako prvá v tomto ročníku pohára inkasuje gól.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Zajtra o 16.30 hod. v Zemplíne finále pohára