Záhrobská už trénuje po operácii hlavy

TASR|5. okt 2012 o 12:59

Česká lyžiarka Šárka Záhrobská počíta s tým, že novú sezónu odštartuje 10. novembra.

PRAHA. Česká lyžiarka Šárka Záhrobská počíta s tým, že novú sezónu odštartuje 10. novembra na pretekoch Svetového pohára vo fínskom Levi. Informoval o tom internetový portál ihned.cz.

Elitná slalomárka Záhrobská sa v júli podrobila operácii nezhubného nádoru. Zatiaľ nemyslí na najvyššie ciele, ale postupne má v pláne návrat do najlepšej pätnástky, štartujúcej z výhodných pozícií. "Máme v pláne sa pripraviť na Levi a neviem, čo by sa muselo stať, aby som nenastúpila," uviedla Záhrobská po návrate zo sústredenia v Argentíne.

Dvadsaťsedemročná lyžiarka mala nezhubný nádor na mozgovom podvesku. Po chirurgickom zákroku sa stav bývalej majsterky sveta a bronzovej olympijskej medailistky z Vancouveru zlepšil a od augusta trénuje. V septembri sa tri týždne pripravovala na snehu v Južnej Amerike aj s novým realizačným tímom a rakúskym trénerom Klausom Mayrhoferom.

"Zatiaľ nejazdím ostré tempo na sto percent, len tak na šesťdesiat-sedemdesiat percent, ale cítim každý týždeň markantný posun. Celkom náročné sústredenie som zvládla bez krízy a na konci sa cítila lepšie než na začiatku," uviedla Záhrobská.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Záhrobská už trénuje po operácii hlavy