Zahanbujúci výkon košických záloh

Sportnet|7. sep 2009 o 00:00

Nedeľňajšie predpoludnie pokazilo náladu aj tej hŕstke najvernejších priaznivcov košickej rezervy, ktorí si prišli do Čermeľa vychutnať príjemné jesenné chvíle počas majstrovského zápasu corgoňligových záloh.

KOŠICE. Pohľad na trávnik pred úvodným hvizdom rozhodcu navrával, že z domácej strany to bude sila. Okrem brankára Repiského mali skúsenosti s najvyššou súťažou takmer všetci hráči základnej jedenástky. No od prvej minúty si diváci, a asi aj samotný kouč béčka Anton Šoltís, museli poriadne pretierať oči. To, čo žlto-modrí predvádzali skoro počas celého stretnutia, bolo všetko, len nie boj o miesto medzi elitu MFK.

Nik sa nepredal

"Ako hovoríte, bolo to hrozné. Opäť sa ukázalo, že nie je dôležité, koľko hráčov áčka nastúpi, ale výkon na ihrisku. A dnes sa aj pred očami prvého trénera Kozáka neukázal či nepredal nik. Ťažko mi vysvetľovať, prečo. Prakticky všetko bolo ideálne. Iba výkon bol zahanbujúci," len s veľkou námahou potlačoval svoje pocity začínajúci tréner. Má vôbec nejaké páky na to, aby to mohol ovplyvniť? "Viete, všetci sú to profesionáli. Oni musia vedieť, o čo hrajú. Teraz nemyslím na odmeňovanie. Ale keďže sú to všetko mladí hráči, tak ide o ich budúcnosť. Takto si nastavili zrkadlo. A tentoraz bolo riadne krivé. Dúfam, že sa z toho poučia," nestrácal nádej A. Šoltís.

Muž zápasu

To zo zelenej trávy sa Bystričanom od Hronu schádzalo príjemne. Ešte aj po ukončení duelu sa s radosťou zdržiavali na hracej ploche a užívali si nečakané víťazstvo. "Toto sme naozaj neočakávali," rozhovoril sa ich dvadsaťročný útočník Ján Vician, ktorého sme označili za muža zápasu. Dva góly sám dal, na jeden prihral a ešte mal prsty v ďalších zaujímavých situáciách. Kde sa to v mužstve, ktoré sa zatiaľ trápilo na spodných priečkach druholigovej tabuľky, vzalo, že si celkom suverénne poradilo s mužstvom zo stredu klasifikácie, navyše, riadne posilneného futbalistami zo širšieho kádra áčka? "Asi práve to, že sme vedeli, že súper bude veľmi kvalitný, prinútilo nášho trénera, aby lepšie vystužil našu defenzívu. Nasadil vhodných jednotlivcov, tí do toho vložili aj srdiečko a potom to išlo," skromne objasňoval alchýmiu vydareného banskobystrického predstavenia nečakaný ostrostrelec. Azda našiel Karol Praženica pre svojho kolegu z áčka Jozefa Jankecha ďalší tromf? "No, rád by som bol, keby to malo taký efekt. Doposiaľ som hral viac stiahnutého záložníka. Po prvýkrát som išiel na hrot a takto to vypálilo. Dúfam, že nie naposledy," vytešoval sa mladý zakončovateľ.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Zahanbujúci výkon košických záloh