Z nového štadióna Slavie Praha sa stala pevnosť

Multifunkčný Eden patrí medzi najmodernejšie štadióny v Európe.
Multifunkčný Eden patrí medzi najmodernejšie štadióny v Európe. (Autor: čtk)
SITA|21. okt 2008 o 10:42

Matej Krajčík si nový stánok pochvaľuje.

PRAHA. Slovenský futbalový reprezentant v službách SK Slavia Praha Matej Krajčík zažil v drese "zošívaných" v Edene aj starý štadión Slavie s drevenou tribúnou, a preto si teraz nový nevie vynachváliť. V novom športovom stánku "jarolímovcov" sa mu páči najmä búrlivé prostredie.

Diváci sú blízko, hráči to cítia

"Diváci sedia blízko nás a my cítime, že nám fandia. Azda aj vďaka tomu sa nám darí vyhrávať stretnutia," citoval v pondelok český denník Sport slová tridsaťročného slovenského legionára, ktorý sa práve výbornými výkonmi v Slavii prepracoval až do A-tímu SR. Sedemnásťnásobný slovenský reprezentant ako dôkaz svojho tvrdenia uviedol súboj 10. kola Gambrinus ligy s Kladnom, v ktorom zverenci trénera Jarolíma vyhrali nad Kladnom vysoko 5:0.

"Diváci vytvorili výbornú atmosféru a a nie iba tzv. kotol, ale všetci, ktorí prišli na futbal. Na Strahov by ich možno prišlo tritisíc, v Edene ich bolo jedenásťtisíc," konštatoval pravý obranca úradujúceho majstra ČR, ktorého Sport piatykrát zaradil do zostavy kola. "Nový štadión má výbornú akustiku, takže keď na ňom zakričí iba pár divákov, je to počuť. Hneď je obrovský rámus, čo my na ihrisku cítime."

"Zošívaní" ešte doma neinkasovali

Slavia Praha, ktorá sa so ziskom 25 bodov z 10 zápasov aj v novom ročníku Gambrinus ligy usadila na špici tabuľky, nedostala na domácom trávniku ešte gól. Na druhej strane súperovi brankári lovili v Edene loptu zo siete už šestnásťkrát, pričom Krajčík a spol. na dosiahnutie jedného gólu potrebovali doma priemerne iba 28 minút.

Brankári "zošívaných" doma nedostali gól už 630 minút a na domáce zápasy chodí priemerne 10 327 divákov. To sú fakty, ktoré z nového štadióna Slavie zatiaľ robia nedobytnú pevnosť. Slavia vyhrala sedem stretnutí za sebou, deväť kôl nepoznala trpkosť prehry a päť duelov za sebou doma nedostala gól. Preto zaslúžene vedie šestnásťčlenný pelotón českej najvyššej futbalovej súťaže.

"V novom Edene sa mi hrá veľmi dobre. Mám tu podobný pocit ako som mal aj na White Hart Lane, kde sme dvakrát hrali proti Tottenhamu. To je síce starší štadión, ktorý je zložený akoby zo štyroch škatúľ pri sebe. Náš je riešený modernejšie, ale na oboch som mal približne rovnaký pocit," dodal Matej Krajčík.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Z nového štadióna Slavie Praha sa stala pevnosť