Xavi Hráčom roka podľa časopisu World Soccer

SITA|17. dec 2010 o 12:34

Španielsky futbalový stredopoliar Xavi Hernández sa stal Hráčom roka 2010 v ankete, ktorú organizoval britský časopis World Soccer. Najlepším mužstvom sa stala španielska reprezentácia a medzi trénermi triumfoval José Mourinho.

LONDÝN. Španielsky futbalový stredopoliar Xavi Hernández sa stal Hráčom roka 2010 v ankete, ktorú organizoval britský časopis World Soccer. Špílmacher FC Barcelona získal 25,8 percenta hlasov a triumfoval pred svojím klubovým spoluhráčom a obhajcom prvenstva Lionelom Messim (24,1 percenta). Tretiu priečku obsadil Holanďan Wesley Sneijder, ktorý získal 17,3 percenta hlasov.

Najlepším tímom za rok 2010 sa stala španielska reprezentácia, ktorá získala titul majstra sveta na tohtoročnom šampionáte v Juhoafrickej republike. V ankete World Soccer získali hráči "La Furia Roja" 63,3 percenta hlasov, čím jednoznačne triumfovali pred Interom Miláno (16,5) a FC Barcelona (5,3 %). Najlepším trénerom sa stal Portugalčan José Mourinho, ktorý v lete odišiel z Interu Miláno do Realu Madrid. Mourinho triumfoval so 48,3 percentami hlasov. Druhú priečku obsadil kouč Španielska Vicente del Bosque a tretí skočil kormidelník Uruguaja Óscar Tabárez.

Nachádzate sa tu:
Domov