Wozniacka vyhrala turnaj v Kodani

SITA|12. jún 2011 o 17:28

Domáca tenistka Caroline Wozniacka sa stala šampiónkou vo dvojhre na turnaji WTA e-Boks Sony Ericsson Open v dánskej Kodani.

KODAŇ. Domáca tenistka Caroline Wozniacka sa stala šampiónkou vo dvojhre na turnaji WTA e-Boks Sony Ericsson Open v dánskej Kodani (International, dotácia 220 000 USD, tvrdý povrch v hale). Jednotka tohto podujatia i svetového rebríčka si poradila v nedeľňajšom finále miestnej singlovej súťaže s českou ľaváčkou Luciou Šafářovou (38. v renkingu) nasadenou ako štvrtou za 68 minút 6:1, 6:4.

Dvadsaťročná Wozniacka si vybojovala 5. trofej v tejto sezóne a 17. celkovo v kariére. O štyri roky staršej priateľke Tomáša Berdycha Šafářovej sa revanšovala za vlaňajší nezdar z antuky v nemeckom Stuttgarte (vtedy dvakrát 4:6) a vyrovnala v bilancii zo vzájomných duelov na 1:1.

Víťazkami kodanskej štvorhry sa stali Johanna Larssonová s Jasmin Wöhrovou. Švédsko-nemecký pár zdolal vo finále francúzsko-poľskú dvojicu Kristina Mladenovicová, Katarzyna Piterová dvakrát 6:3 za 61 minút. Turnajové dvojky v súboji s nenasadenými súperkami využili všetkých päť svojich brejkbalov, ich zdolané premenili dve z troch takýchto možností.

Dvojhra - finále:

Caroline Wozniacka (Dán.-1) - Lucie Šafářová (ČR-4) 6:1, 6:4 za 68 minút

Štvorhra - finále:

Johanna Larssonová, Jasmin Wöhrová (Švéd./Nem.-2) - Kristina Mladenovicová, Katarzyna Piterová (Fr./Poľ.) 6:3, 6:3 za 61 minút

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Wozniacka vyhrala turnaj v Kodani