Wozniacka vyhrala turnaj v Charlestone

Caroline Wozniacka
Caroline Wozniacka (Autor: ČTK/AP)
SITA|10. apr 2011 o 20:57

Dánska tenistka Caroline Wozniacka získala svoj 15. titul vo dvojhre na hlavnom profesionálnom okruhu, tretí tohtoročný.

CHARLESTON. V nedeľňajšom finále singlovej súťaže na turnaji WTA Family Circle Cup v americkom Charlestone v Južnej Karolíne (Premier, dotácia 721 000 USD, zelená antuka vonku) si jednotka svetového rebríčka poradila s Ruskou Jelenou Vesninovou (56.) v ich šiestom vzájomnom súboji za 95 minút presvedčivo 6:2, 6:3.

V úvodnej časti dosiahla Wozniacka brejk vo štvrtom i ôsmom geme. V druhom sete si ako podávajúca v siedmej hre poradila s mankom 0:40 a následne prerazila servis súperky, čo napokon už bolo rozhodujúce. Dvadsaťjedenročná "severanka" upravila v bilancii zo vzájomných súbojov na 5:1, o tri roky staršiu Vesninovú zdolala štvrtý raz v rade. V rámci tejto série sa jej to podarilo aj v predvlaňajšom finále v americkom New Havene - vtedy 6:2, 6:4.

Wozniacka síce v nedeľu bola horšia vo "winneroch" (26:33), ale tradične sa presadila najmä vďaka väčšej úderovej istote (nevynútené chyby 10:29). Šampiónka nastrieľala 6 es a premenila 3 z 10 brejkbalov. Sama odvrátila všetky 4 hrozby straty servisu.

V tejto sezóne sa Wozniacka už radovala aj vo februári v Dubaji v SAE a v marci v kalifornskom Indian Wells a má na konte štyri prehry. Jednu z nich utrpela v januári v Sydney od Dominiky Cibulkovej. Dánka si odnáša 470 bodov do renkingu a šek na 111 000 USD, Ruske patrí 320 bodov a 57 350 dolárov.

Vo finále štvorhry triumfoval indicko-ruský nenasadený pár Sania Mirzová, Jelena Vesninová, ktorý si poradil s turnajovými štvorkami domácimi americkými tenistkami Bethanie Mattekovou-Sandsovou a Meghan Shaughnessyovou za 90 minút dvakrát 6:4.

Dvojhra - finále:

Caroline Wozniacka (Dán.-1) - Jelena Vesninová (Rus.) 6:2, 6:3 za 95 minút

Štvorhra - finále:

Sania Mirzová, Jelena Vesninová (India/Rus.) - Bethanie Matteková-Sandsová, Meghan Shaughnessyová (USA-4) 6:4, 6:4

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Wozniacka vyhrala turnaj v Charlestone