Winnipegu zostane prezývka Jets

Mark Scheifele (v strede) po drafte s predstaviteľmi klubu Winnipeg Jets.
Mark Scheifele (v strede) po drafte s predstaviteľmi klubu Winnipeg Jets. (Autor: SITA/AP)
TASR|25. jún 2011 o 10:13

St. Paul 25. júna (TASR) - S istotou sa už dá povedať, že značka Winnipeg Jets sa vracia do metropoly Manitoby. V kanadskom meste sa bude hrať hokejová ...

ST. PAUL. S istotou sa už dá povedať, že značka Winnipeg Jets sa vracia do metropoly Manitoby. V kanadskom meste sa bude hrať hokejová NHL znovu od budúcej sezóny a aj keď vedenie klubu má oznámiť oficiálne meno až po sobotňajšom dokončení vstupného draftu, udalosti v prvom kole dali zreteľne najavo, že Winnipeg sa vrátia k tej prezývke, ktorá ich už počas jednej éry v najkvalitnejšej lige sveta preslávila.

Winnipeg už bol aj súčasťou prvého kola draftu pre nadchádzajúcu sezónu a zo 7. miesta načrelo hlbšie do osudia, než sa čakalo.

Kanaďania vybrali na prekvapenie mnohých centra Marka Scheifeleho, ktorého uprednostnili pred oveľa vyššie v odborníkmi stavanom rebríčku sa nachádzajúcim, tiež stredným útočíkom Seanom Couturierom či obrancom Dougiem Hamiltonom.

Scheifele sa na rozdiel od ostatných mladíkov neobliekol do klubového dresu, ale mal na sebe dres s emblémom NHL, rovnako aj jeho hlavu zdobila len "neutrálna" šiltovka s nápisom NHL.

Majiteľ tímu Mark Chipman počas prvého draftového dňa ohlásil, že klub oživí meno Jets, teda "tryskáče". Nové logo tímu stále zostáva zahalené rúškom tajomstva a vedenie by ho malo prezentovať hokejovej nverejnosti počas soboty, kedy si budú kluby vyberať ďalšie talenty, zapadajúce do skladby mužstiev.

"Bude mať veľmi, ale veľmi odlišnú podobu od v minulosti zaužívaného loga," uistil novinárov Chipman.

Fanúšikovaia Winnipegu, ktorých prišlo do dejiska draftu - arény v St. Paul - neúrekom, si mohli vychutnať draft milovaného tímu znovu po roku 1995, keď si vtedajší Jets vybrali Shanea Doana.

V roku 1996 sa potom z Jets stali Coyotes z Phoenixu. Zaujímavosťou je, že Doan sa stále drží v organizácii "kojotov", ako jeden z posledných pamätníkov prvej éry Winnipegu v NHL.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Winnipegu zostane prezývka Jets