Švédi doplnia súpisku aj o hviezdu NHL. Pri ich zlate bol najlepší hráč

Švédsky útočník William Nylander v drese Toronta Maple Leafs.
Švédsky útočník William Nylander v drese Toronta Maple Leafs. (Autor: TASR/ The Canadian Press via AP)
TASR|17. máj 2023 o 14:45

V tejto sezóne mal viac ako bod na zápas.

TAMPERE. William Nylander posilní Švédsko na MS v hokeji v Tampere a Rige. Informovali o tom švédske médiá i kanadský portál TSN.

Útočník Toronta má zaujať posledné voľné miesto na súpiske. "Tre Kronor" už potvrdilo príchod aj jeho klubového spoluhráča obrancu Timothyho Liljegrena.

Pre 27-ročného Nylandera to bude štvrtý štart na svetovom šampionáte, pričom v roku 2017 získal so Švédskom zlato. Vtedy bol so siedmimi gólmi najlepší strelec, najužitočnejší hráč a dostal sa tiež do All Star tímu turnaja.

Prvýkrát sa v reprezentácii stretne s o dva roky mladším bratom Alexandrom, ktorý od úvodu turnaja nastupuje v elitnom útoku "troch koruniek".

William Nylander nastúpil v tomto ročníku profiligy spolu s play-off na 93 stretnutí, v ktorých si pripísal na svoje konto 97 bodov (44+53). Toronto vypadlo v 2. kole vyraďovačky s Floridou 1:4 na zápasy.

Švédsky útočník William Nylander v drese Toronta Maple Leafs.
Švédsky útočník William Nylander v drese Toronta Maple Leafs. (Autor: TASR/ The Canadian Press via AP)

Liljegrena čaká premiéra v reprezentačnom A-tíme. Dvadsaťštyriročný obranca Maple Leafs nazbieral v tejto sezóne 18 bodov (6+12).

"Je to veľmi dobrý obojsmerný obranca," uviedol pre portál hockeysverige.se po stredajšom tréningu tréner Sam Hallam. Liljegren by mal tvoriť obranný pár s Rasmusom Sandinom, s ktorým pôsobil v drese Toronta.

"Bude to neuveriteľná zábava. Je to jeden z mojich blízkych priateľov. V Toronte sme hrali spolu takmer štyri roky a dobre sa poznáme," povedal Sandin.

Tím opustili obrancovia Joel Persson a Christian Folin, ktorí sa nezmestili na 25-člennú turnajovú súpisku. Realizačný tím dopísal v stredu aj tretieho brankára Jacoba Johanssona z tímu Timrå IK.

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2023»Švédi doplnia súpisku aj o hviezdu NHL. Pri ich zlate bol najlepší hráč