Wenger: Bale je výborný, ale na Ronalda či Messiho nemá

Gareth Bale
Gareth Bale (Autor: TASR/AP)
Pavol Spál|4. aug 2013 o 20:58

Ak prestúpi Gareth Bale do Realu Madrid, Cristiano Ronaldo chce zarábať dvakrát toľko ako Walesan.

BRATISLAVA. Nie je najlepším ani najslávnejším futbalistom súčasnosti, napriek tomu by sa mal Walesan Gareth Bale (23 r) už čoskoro stať najdrahším hráčom všetkých čias. Real Madrid podľa španielskych médií zaňho Tottenhamu zaplatí stodvadsať miliónov eur.

Doteraz najdrahší transfer Cristiana Ronalda z Manchestru United do Realu stál 94 miliónov eur. Keď pred štyridsiatimi rokmi prestúpil Johan Cruyff z Ajaxu Amsterdam do Barcelony za rekordných v prepočte dva aj pol milióna eur, mnohí boli v šoku. Teraz ponúka Real za Balea takmer päťdesiatkrát viac.

Wenger protestuje

Otázne je, či transfer nebude v rozpore s vlaňajším nariadením UEFA – tímy musia dodržať vyrovnanú bilanciu,

Najlepšie platení hráči
  • 1. Samuel Eto’o (Anži Machačkala) 20 mil. eur ročne
  • 2. Zlatan Ibrahimovič (Paríž Saint Germain) 14,5 mil. eur
  • 3. Radamel Falcao (Monaco) 14 mil. eur

ich výdavky nemôžu prekročiť príjmy.

„Tá ponuka je azda vtip. V čase, keď sa začínajú uplatňovať pravidlá o finančnej fair-play, sa futbalový svet úplne zbláznil. Je to výsmech,“ čertil sa pre britské médiá tréner Arsenalu Londýn Arsen Wenger.

„Bale je výborný, ale nepreháňajte to. Na úrovni Messiho či Ronalda nie je. Ešte ho čaká dlhá cesta,“ dodal Wenger.

Bale bol v uplynulej sezóne vyhlásený za najlepšieho hráča Premier League, v 203 zápasoch za Tottenham dal celkovo 56 gólov. Takmer polovicu z nich (26) však strelil v poslednom ročníku. Podľa trénera Arsenalu preto jeho odchod uškodí anglickej lige.

„Je z Veľkej Británie. Som presvedčený, že najlepší Briti by mali zostať v Británii. Nie je dobré stratiť takého hráča,“ dodal Francúz, ktorý vedie Arsenal, najväčšieho rivala Tottenhamu.

Ronaldo vyjednáva

Bale by mal v novom klube zarábať zhruba 185-tisíc eur týždenne – rovnako ako Ronaldo, najväčší tromf Realu. Portugalčan odmieta predĺžiť zmluvu, ktorá mu vyprší o dva roky. Realu je vraj ochotný prikývnuť iba v tom prípade, ak mu dá dvojnásobok.

Tým by sa stal najlepšie plateným futbalistom sveta, čo mu už Madridčania dlho sľubujú. Hráčom s najvyšším platom je Samuel Eto'o (Machačkala): 20 miliónov eur ročne. Ronaldo je ústrednou postavou Realu, počas štyroch rokov strelil až 201 gólov – na čo mu stačilo 199 zápasov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Wenger: Bale je výborný, ale na Ronalda či Messiho nemá