Weiss povolal Nováka

SITA|26. aug 2009 o 00:00

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Vladimír Weiss st. oznámil 22-člennú nomináciu na septembrové dvojstretnutie v kvalifikácii o postup na budúcoročné MS do Juhoafrickej republiky proti Česku a Severnému Írsku.

BRATISLAVA.

Do kádra 44-ročného skúseného lodivoda sa vracia uzdravený Martin Škrtel. Oproti augustovému prípravnému duelu s Islandom (1:1) pribudli do mužstva aj ďalšie opory - Ján Ďurica, Zdeno Štrba, Marek Sapara. V nominácii figurujú dvaja zástupcovia z domácej najvyššej súťaže - záložník Kamil Kopúnek a útočník Ján Novák. "Nomináciu si vypýtal výbornými výkonmi v drese MFK, pravidelne strieľa góly. Verím, že niečo podobné zopakuje aj v reprezentačnom drese," uviedol V. Weiss na adresu Jána Nováka. Stretnutie Slovensko - Česko je na programe v sobotu 5. septembra o 20.30 h na Tehelnom poli. O štyri dni neskôr, v stredu 9. septembra, sa Slováci predstavia vo Windsor Parku v Belfaste proti Severnému Írsku (20.45 SELČ).

Nominácia Slovenska:


Brankári: Ján Mucha ml. (Legia Varšava/Poľ.), Ľuboš Kamenár (Nantes/Fr.).

Obrancovia: Martin Škrtel (FC Liverpool/Angl.), Peter Pekarík (Wolfsburg/Nem.), Radoslav Zabavník (Groznyj/Rus.), Csaba Horváth (Den Haag/Hol.), Ján Ďurica (Lokomotiv Moskva/Rus.), Marek Čech (West Bromwich Albion/Angl.), Marián Čišovský (Temešvár/Rum.), Ľuboš Hanzel (Schalke/Nem.).

Stredopoliari: Marek Hamšík (Neapol/Tal.), Miroslav Karhan (Mainz/Nem.), Vladimír Weiss ml. (Manchester City/Angl.), Miroslav Stoch (Twente/Hol.), Marek Sapara (Rosenborg/Nór.), Zdeno Štrba (Xanthi/Gréc.), Kamil Kopúnek (Trnava).

Útočníci: Stanislav Šesták (Bochum/Nem.), Filip Hološko (Besiktas/Tur.), Róbert Vittek (Lille/Fr.), Erik Jendrišek (Kaiserslautern/Nem.), Ján Novák (MFK Košice).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Weiss povolal Nováka