Weiss berie do Macedónska aj Grajciara

SITA|8. okt 2011 o 15:17

Tréner Slovenska určil nomináciu na záverečný zápas kvalifikácie o postup na ME 2012. Chýbajú Škrtel a Karhan. Prvý menovaný má osobné voľno, druhý ukončil reprezentačnú kariéru.

BRATISLAVA. Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Vladimír Weiss st. nominoval na záverečný duel v B-skupine kvalifikácie o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy proti Macedónsku (utorok 11. októbra od 19.45 h v Skopje) aj stredopoliara Sparty Praha Petra Grajciara.

Agentúru SITA informoval riaditeľ PR a marketingovej komunikácie Slovenského futbalového zväzu Juraj Čurný.

Hlavný kouč SR sa týmto krokom podujal nahradiť Miroslava Stocha, ktorý dostal v piatkovom stretnutí proti Rusku (0:1) žltú kartu a musí si odpykať disciplinárny trest.

Bez Škrtela a Karhana

Z pôvodnej 21-člennej nominácie do Skopje v nedeľu nedocestujú ani záložník Miroslav Karhan, ktorý sa po žilinskej prehre s Ruskom rozlúčil s reprezentačnou kariérou a stopér Martin Škrtel.

Opore zadných radov národného výberu SR a anglického Liverpool FC sa v piatok narodil syn Matteo a reprezentačný kormidelník mu dal osobné voľno, aby mohol stráviť najbližsie dni v kruhu svojich blízkych.

Do Macedónska by mal teda v nedeľu popoludní odcestovať 19-členný káder. Sobotňajší podvečerný tréning, ktorý sa mal uskutočniť od 18.00 h v NTC SFZ v Senci, sa neuskutoční. Slovenskí reprezentanti sa budú pripravovať indidividuálne.

Peter Grajciar má na konte zatiaľ dve vystúpenia v najcennejšom drese, v ktorých raz skóroval. Stredopoliar Sparty Praha má vynikajúcu formu, keď po prestupe z tureckého Konyasporu do českého tímu strelil za "rudých“ už štyri góly v Gambrinus lige.

Slovensko obsadí v "béčku" bez ohľadu na výsledok utorňajšieho merania síl v Macedónsku štvrtú pozíciu a nepredstaví sa na ME 2012 v Poľsku a na Ukrajine. Šancu na účasť na kontinentálnom šampionáte majú z B-skupiny ešte Rusko, Írsko a Arménsko.

ico

Nominácia na kvalifikačný zápas o postup na ME 2012 proti Macedónsku:

Brankári: Ján Mucha ml. (Everton/Angl.), Dušan Perniš (Dundee United/Škót.).

Obrancovia: Peter Pekarík (Kayserispor/Tur.), Ľubomír Michalík (Carlisle United/Angl.), Ján Ďurica (Lokomotiv Moskva/Rus.), Kornel Saláta (FK Rostov/Rus.), Tomáš Hubočan (Zenit Petrohrad/Rus.), Marek Čech (Trabzonspor/Tur.), Radoslav Zabavník (FSV Mainz/Nem.).

Stredopoliari: Juraj Kucka (FC Janov/Tal.), Róbert Jež (Polonia Varšava/Poľ.), Marek Hamšík (SSC Neapol/Tal.), Vladimír Weiss ml. (Espanyol Barcelona/Šp.), Karim Guédé (Slovan Bratislava), Peter Grajciar (Sparta Praha/ČR)

Útočníci: Juraj Piroska (FK Senica), Filip Hološko (Besiktas/Tur.), Filip Šebo (Slovan Bratislava), Erik Jendrišek (SC Freiburg/Nem.).

Náhradníci:

Brankári: Lukáš Hroššo (Slovan Bratislava), Dušan Kuciak (Legia Varšava/Poľ.)

Hráči v poli: Marián Čišovský, Marek Bakoš, Michal Ďuriš (všetci Viktoria Plzeň/ČR), Kamil Kopúnek (AS Bari/Tal.), Roman Procházka (Spartak Trnava), Marek Sapara (Trabzonspor/Tur.), Stanislav Šesták (Bursaspor/Tur.).

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Weiss berie do Macedónska aj Grajciara