VIDEO: Draisaitl opäť udrel. Podarilo sa mu, čo len štyrom hráčom pred ním

Radosť hokejistov Edmontonu Oilers.
Radosť hokejistov Edmontonu Oilers. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey, TASR|30. máj 2024 o 06:57

Dallas Stars sa ujali vedenia vo finále Západnej konferencie.

NHL - finále Západnej konferencie - 4. zápas

Edmonton Oilers - Dallas Stars 5:2 (2:2, 2:0, 1:0)

Góly: 14. R. McLeod (Perry, Nurse), 17. Bouchard (McDavid, Nugent-Hopkins), 35. Janmark (C. Brown), 36. Draisaitl (Hyman, McDavid), 59. Ekholm (McDavid) – 1. W. Johnston (Benn, Harley), 6. Lindell (Heiskanen, Benn)

Brankári: Skinner 20/22 - Oettinger 24/28

/stav série 2:2/

NEW YORK. Zamotanejšie to byť už nemôže. Série finále konferencie sú po stredajšej noci obe vyrovnané.

Edmonton zvíťazil v druhom domácom stretnutí nad Dallasom. Vyhral 5:2, keď od druhej tretiny vzal opraty zápasu do svojich rúk.

"Dobre sme začali, viedli sme 2:0 a hrali tak, ako sme si povedali. Potom sme však nehrali ako tím a súper bol lepší," poznamenal tréner Dallasu Pete DeBoer.

Pomohlo, že sa presadil Leon Draisaitl, ktorého hráči Stars nedokážu spoľahlivo eliminovať. V 36. minúte skóroval na 4:2 a stal sa len piatym aktívnym hráčom, ktorý strelil 10 gólov v dvoch play-off v rade.

Práve on a Mattias Janmark prelomili obranu "hviezd" dvomi gólmi za 51 sekúnd v 35. a 36. minúte. Od toho momentu už Stars, ktorí ešte v 13. minúte viedli 2:0, nemali nárok.

"Bol to pre nás kopanec. Ich špeciálne formácie sú veľmi dobré. Vyvíjajú na nás tlak. Musíme nájsť spôsob, ako ukázať kreativitu v presilovkách," poznamenal útočník Jamie Benn, ktorý asistoval pri oboch góloch Dallasu.

"V úvode prvej tretine sme boli ospalí, no rozbehli sme nohy a začali hrať svoju hru. Zostali sme energickí, sústredení a potvrdili sme, že je ťažké hrať proti nám, keď dodržiavame našu hru.

Vieme, aký dobrí môžeme byť, no veľkú silu majú všetky tímy, ktoré ešte ostali v play off. Bojujú proti sebe štyri kvalitné mužstvá a my sme jedno z nich," uviedol Draisaitl.

VIDEO: Zostrih zápasu Edmonton - Dallas

Pavúk play-off NHL

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»VIDEO: Draisaitl opäť udrel. Podarilo sa mu, čo len štyrom hráčom pred ním