Washington vyradil Rangers, Gáborík blízko k MS

Maruán Gáborík
Maruán Gáborík (Autor: SITA/AP)
TASR|23. apr 2011 o 21:49

Slovenskú hokejovú reprezentáciu môže pred domácimi majstrovstvami sveta posilniť ďalšia opora z NHL - Marián Gáborík.

NEW YORK. Prvým postupujúcim tímom do semifinále play-off Východnej konferencie v zámorskej hokejovej NHL sa v sobotu stal klub Washingtonu, ktorý si na vlastnom ľade poradil s New York Rangers 3:1 a v sérii hranej na štyri víťazstvá triumfovali jeho hráči v pomere 4:1.

PLAY OFF, 1. kolo

po.jpg

Východná konferencia

  • Washington - NY Rangers 4:1 (Gáborík)
  • Philadelphia (Meszároš) - Buffalo (Sekera)
  • Boston (Chára) - Montreal
  • Pittsburgh - Tampa Bay


Západná konferencia

  • Vancouver - Chicago (Hossa, Kopecký)
  • San Jose - Los Angeles (Handzuš)
  • Detroit (Tatar) - Phoenix 4:0
  • Anaheim (Višňovský) - Nashville
kompletný rozpis a výsledky zápasov play off NHL

Za prvú hviezdu sobotňajšieho duelu vyhlásili českého gólmana Michala Neuvirtha, ktorý sa zaskvel 96,3-percentnou úspešnosťou zákrokov.

Autorom víťazného zásahu sa stala domáca superhviezda Alexander Ovečkin. Za "jazdcov" odohral vyše 20 minút slovenský útočník Marián Gáborík, ktorý sa prezentoval piatimi neúspešnými strelami na bránku, no po vypadnutí svojho zamestnávateľa z nadstavbovej časti kanadsko-americkej súťaže sa môže tešiť na blížiace sa majstrovstvá sveta v Bratislave a Košiciach.

Postup Washingtonu cez Rangers zároveň znamená štvrtý celkový úspech hokejistov z metropoly Spojených štátov v šiestom meraní síl v play-off s týmto newyorským klubom.

"V celej sérii sme viackrát mohli rozhodnúť zápas vo svoj prospech v predĺžení, či už to bol prvý alebo štvrtý duel. Samozrejme nemožno očakávať, že budeme vyhrávať stále, ale takáto šance by sme mali využívať," uviedol brankár NY Rangers Henrik Lundqvist.

Boston zvíťazil pred vlastnými divákmi nad Montrealom 2:1, no o svojom úspechu rozhodol až v druhom predĺžení zásluhou Nathana Hortona. Kapitán "medveďov" Zdeno Chára už tradične patril k najvyťaženejším mužom na ľade, keď odohral vyše 37 minút. Boston sa v sérii ujal vedenia 3:2 a vybojoval si prvý postupový mečbal.

"Pred rokom sme viedli 3:0 a nestačilo nám to. Na ľade súpera musíme teraz podať životné výkony, pretože potvrdiť postup je najťažšie," poznamenal kouč Bostonu Claude Julien.

Postupové nádeje ešte stále živí Tampa Bay vďaka víťazstvu 8:2 v Pittsburghu. "Blesky" upravili pomer vzájomných duelov v eliminácii na 2:3, no držitelia Stanleyho pohára zo sezóny 2008/2009 majú stále všetko vo svojich rukách.

Predčasne sa nevzdávajú ani hráči Los Angeles, ktorí zvíťazili v San Jose 3:1 a v sérii sa dotiahli na svojho súpera na rozdiel jediného duelu - 2:3. Slovenský center Michal Handzuš v drese "kráľov" nebodoval. Hrdinom Kings sa stal brankár Quick, ktorý za svoj chrbát pustil iba jedinú z 52 striel Sharks.

"Nezáleží na tom, koľko gólov strelí súper v jednom súboji, ten ďalší totiž začína od nuly a tak sa musíme pripraviť na úplne iný duel," priznal gólman Quick.

Východná konferencia:

Pittsburgh - Tampa Bay 2:8 (0:2, 0:3, 2:3) - stav série: 3:2

Góly: 47. Rupp (Kovaľov, Talbot), 49. Conner (Talbot, Letang) - 17. Gagne (Purcell, Lecavalier), 18. Stamkos (Downie, Hall), 22. Lecavalier (Stamkos, St. Louis), 26. Gagne (Moore, Lundin), 27. Stamkos (Brewer, St. Louis), 43. Kubina (Purcell, M. Bergeron), 46. Kubina (Purcell, Downie), 56. Moore (Bergenheim, Thompson)

Washington - NY Rangers 3:1 - (1:0, 1:0, 1:1) - konečný výsledok série: 4:1

Góly: 6. M. Green (Ovečkin, Laich), 28. Ovečkin (Hannan, Laich), 57. Siomin (Johansson, Sturm) - 60. Wolski (McCabe, Avery)

Vylúčení: 5:7 na 2 min, navyše: Avery, McCabe (obaja NYR) po 10 min za hrubosť, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 27:27. Brankári: Neuvirth - Lundqvist. Diváci: 18 398.

Boston - Montreal 2:1 po dvojnásobnom predĺžení (0:0, 0:0, 1:1 - 0:0, 1:0) - stav série 3:2

Góly: 45. Marchand (P. Bergeron, Kaberle), 90. Horton (Ference, Lucic) - 54. Halpern (Eller, Darche).

Vylúčení: 3:4 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 51:45. Brankári: T. Thomas - Price. Diváci: 17 565.

Západná konferencia:

San Jose - Los Angeles 1:3 (0:3, 1:0, 0:0) - stav série 3:2

Góly: 26. Marleau (Wallin, J. Thornton) - 4. Simmonds (Clifford, Scuderi), 8. Clifford (Simmonds, Richardson), 9. D. Penner (Westgarth).

Vylúčení: 1:4 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 52:22. Brankári: Niemi (9. Niitymäki) - Quick. Diváci: 17 562.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Washington vyradil Rangers, Gáborík blízko k MS