Ward hral aj so zlomeninou nadočnice

SITA|13. máj 2009 o 11:47

Obranca tímu Boston Bruins Aaron Ward, ktorý utrpel v nedeľu po údere do tváre od Scotta Walkera z Caroliny zlomeninu nadočnicovej kosti, nastúpil v utorok aj na 6. zápas semifinálovej ...

RALEIGH. Obranca tímu Boston Bruins Aaron Ward, ktorý utrpel v nedeľu po údere do tváre od Scotta Walkera z Caroliny zlomeninu nadočnicovej kosti, nastúpil v utorok aj na 6. zápas semifinálovej série Východnej konferencie hokejovej NHL. Tridsaťšesťročný spoluhráč Zdena Cháru z prvej obrannej dvojice "medveďov" strávil na ľade 20 minút a spolu s Chárom boli pri prvom góle svojho tímu, za čo si obaja pripísali jeden plusový bod. Boston zvíťazil na ľade Caroliny 4:2 a vynútil si siedmy rozhodujúci duel.

Ward sa nečakane objavil v utorok na rannom rozkorčuľovaní Bostonu s obrovským monoklom na ľavom oku. Po ňom prvýkrát komentoval nedeľňajší incident. Walkerovo vysvetlenie o dvoch horúcich hlavách zapojených do bitky nazval "účelovou rozprávkou, ktorú vedenie NHL akceptovalo." Ward poprel, že by mal akúkoľvek slovnú výmenu s Walkerom pred osudným úderom.

K incidentu došlo 167 sekúnd pred koncom piateho duelu semifinálovej série, keď sa do potýčky medzi Wardom a hosťujúcim Mattom Cullenom zapojil bezdôvodne Walker, udrel Warda ľavou rukou v rukavici, vzápätí zhodil rukavice a pravým direktom do tváre nebrániaceho sa súpera so spustenými rukami poslal Warda na ľad. Od rozhodcov inkasoval dvojminútový trest za vyvolanie potýčky, 5-minútový trest za bitku a trest do konca zápasu. Ten znamenal automaticky stop na utorňajšie 6. pokračovanie série. Vedenie NHL mu navyše pridalo aj pokutu

2 500 USD. Obaja hráči nastúpia proti sebe vo štvrtkovom rozhodujúcom zápase v Bostone o postup do finále Východnej konferencie.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Ward hral aj so zlomeninou nadočnice