Vzpieračka Nikola Seničová má už desať medailí z ME juniorov

Nikola Seničová potvrdzuje svoj talent.
Nikola Seničová potvrdzuje svoj talent. (Autor: archív Š. Korpu)
Vladimír Mezencev|12. nov 2019 o 00:00

Jasným cieľom je štart na olympiáde v Tokiu.

KOŠICE. Pokiaľ vzpieračku Nikolu Seničovú nebudú prenasledovať zranenia, či sa nestane niečo nepredvídaného, tak by Košice mali mať v budúcom roku v Tokiu jednú olympioničku takmer istú.

Optimista je aj jej tréner Štefan Korpa, i keď zdôrazňuje, že o konečnej olympijskej nominácii sa rozhodne až v júni budúceho roku a dovtedy je ešte času až-až.

Pribudli ďalšie tri európske kovy

Nikola má za sebou skutočne úspešný rok, ktorý zakončila nedávno v rumunskej Bukurešti a bieloruskom Grodne.

„V Rumunsku na majstrovstvách Európy do 20 rokov bola v jej hmotnostnej kategórii do 76 kg skutočne veľká vyrovnanosť a tak ako mala blízko k zlatej medaile, mohla rovnako skončiť aj šiesta,“ hovorí Š. Korpa.

Domov sa vrátila s tromi kovmi - dvoma striebornými a bronzom. Druhá skončila v dvojboji výkonom 206 kg (94+112) a trhu, tretia v nadhode.

„Na juniorských európskych šampionátoch v kategóriách do 15, 17 a 20 rokov dohromady získala desať medailí, z toho tri zlaté, takže na túto bilanciu môže byť skutočne hrdá,“ konštatuje Korpa.

Nikola po tomto úspešnom vystúpení na Balkáne ešte odcestovala na Svetový pohár juniorov do Grodna, kde vo vyššej hmotnostnej kategórii do 81 kg obsadila v dvojboji 2. miesto.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Vzpieračka Nikola Seničová má už desať medailí z ME juniorov