Vzbura nechcených. Pánik sa k nim môže pridať

Richard Pánik (vľavo hore) ešte v drese Tampy pred bránkou Dallasu.
Richard Pánik (vľavo hore) ešte v drese Tampy pred bránkou Dallasu. (Autor: SITA/AP)
Marián Szűcs|13. okt 2014 o 13:29

Richard Pánik dostáva v Toronte druhú šancu naštartovať svoju kariéru v NHL. Uspieť v podobnej situácii sa pred ním podarilo viacerým hokejistom.

BRATISLAVA. Mysleli si o nich, že nie sú dosť dobrí. Alebo boli pre kluby príliš drahí. Tak sa ich rozhodli zbaviť.

Richard Pánik je jedným z posledných takých prípadov. V Tampe si o ňom mysleli, že v tejto chvíli nebude pre tím prínosom, preto ho chceli poslať na farmu.

Vzhľadom na počet odohratých zápasov v NHL ho však podľa predpisov ligy museli na 24 hodín zaradiť na listinu nechránených hráčov (waiver). Z nej si ho vybralo Toronto. Zadarmo.

V slávnom kanadskom klube má slovenský hokejista šancu ukázať, že sa v ňom Tampa mýlila. Podobný kúsok sa už v minulosti podaril viacerým nechceným hráčom.

Triumf na staré kolená

Keď pred siedmimi rokmi zapísal Pittsburgh na listinu nechránených hráčov Marka Recchiho, zdalo sa, že je to koniec kariéry hviezdneho útočníka (1652 zápasov v NHL a v nich 1533 bodov).

Kanaďan mal v tom čase takmer 40 rokov. Zdalo sa, že ho už nik nebude chcieť, ale siahla po ňom Atlanta a opäť sa mu začalo dariť.

Po sezóne dostal novú zmluvu v Tampe, odkiaľ ho vykúpil Boston a s klubom napokon v roku 2011 získal Stanleyho pohár. Ako 43-ročný. Napriek veku bol

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Vzbura nechcených. Pánik sa k nim môže pridať