Vyžrebovali základné skupiny olympijského turnaja mužov i žien

TASR|24. apr 2012 o 14:15

Futbalisti Veľkej Británie, hostiteľa OH 2012, narazia v základnej A-skupine olympijského turnaja na Senegal, Spojené arabské emiráty a Uruguaj.

LONDÝN. Rozhodol o tom utorňajší žreb vo Wembley, ktorý rozdelil jednotlivé tímy do štyroch štvorčlenných skupín, ženy budú súperiť v troch skupinách.

Päťnásobní majstri sveta z Brazílie, ktorí však dosiaľ nikdy nezískali olympijské zlato, sa o postup z C-skupiny pobijú s Egyptom, Bieloruskom a Novým Zélandom. Španieli, víťazi OH 1992 a úradujúci majstri sveta i Európy, sa v D-skupine stretnú s Japonskom, Hondurasom a Marokom. V B-skupine sa predstavia Mexiko, Kórejská republika, Gabon a Švajčiarsko.

Prvým podujatím na OH bude zápas domácej ženskej reprezentácie proti futbalistkám Nového Zélandu v E-skupine, ktorý sa odohrá 25. júla na Millennium Stadium v Cardiffe, dva dni pred otváracím ceremoniálom. V rovnakej skupine figurujú Kamerun a Brazília.

Úradujúce majsterky sveta z Japonska sa predstavia v F-skupine so Švédskom, Juhoafrickou republikou a Kanadou, súperkami olympijských víťazok Američaniek budú v G-skupine Francúzsko, Kolumbia a KĽDR.

Finále ženského futbalového turnaja je na programe 9. augusta vo Wembley, mužské finále sa odohrá o dva dni neskôr.

vyžrebovanie olympijského turnaja vo futbale:

muži:

A-skupina: Veľká Británia, Senegal, SAE, Uruguaj

B-skupina: Mexiko, Kórejská republika, Gabon, Švajčiarsko

C-skupina: Brazília, Egypt, Bielorusko, Nový Zéland

D-skupina: Španielsko, Japonsko, Honduras, Maroko

ženy:

E-skupina: Veľká Británia, Nový Zéland, Kamerun, Brazília

F-skupina: Japonsko, Kanada, Švédsko, JAR

G-skupina: USA, Francúzsko, Kolumbia, KĽDR

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov