V Söldene lepšie prvé kolo nešla. Vlhová bude útočiť na pódium

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová.
Slovenská lyžiarka Petra Vlhová. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|23. okt 2021 o 10:31 (aktualizované 23. okt 2021 o 11:30)

Najlepší čas dosiahla Lara Gutová-Behramiová.

Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní

Obrovský slalom v Söldene, 1. kolo:

1.

Lara Gutová-Behramiová

Švajčiarsko

1:02,80 min

2.

Mikaela Shiffrinová

USA

+ 0,02 s

3.

Stephanie Brunnerová

Rakúsko

+ 0,54 s

4.

Katharina Liensbergerová

Rakúsko

+ 0,63 s

5.

Valerie Grenierová

Kanada 

+ 0,74 s

6.

Petra Vlhová

Slovensko

+ 0,81 s

7.

Alice Robinsonová

Austrália

+ 0,90 s

8.

Meta Hrovatová

Slovinsko

+ 0,98 s

9.

Andreja Slokarová

Slovinsko

+ 1,16 s

10.

Ricarda Haaserová

Rakúsko

+ 1,30 s

SÖLDEN. Slovenská lyžiarka Petra Vlhová má za sebou prvé kolo obrovského slalomu v rakúskom stredisku Sölden. Obsadila napokon šiestu priečku. 

Stratu nabrala najmä v strednej časti trate, ale svojim výkonom sa udržala v hre o pódium. Z toho ju zatiaľ odsunuli domáce Rakúšanky Stephanie Brunnerová, Katharina Liensbergerová a piata Valerie Grenierová z Kanady. 

Vlhová však na tretie miesto stráca len 27 stotín.

"Ja si myslím, že môže byť spokojná. Prvé kolá v Söldene boli pre ňu vždy veľmi ťažké a môžeme povedať, že toto je jej najlepšie," povedala v priamom prenose expertka RTVS Veronika Velez-Zuzulová. 

Víťazkou prvého kola sa stala Lara Gutová-Behramiová. Švajčiarka, ktorá vlani skončila v celkovom poradí na druhom mieste, zdolala Američanku Mikaelu Shiffrinovú o dve stotiny, čo je minimálny náskok. 

Prvé kolo sa išlo za optimálnych slnečných podmienok a na trati, ktorú americký tréner "našil" na čistý a vyvážený štýl svojej zverenky. Shiffrinová išla bez viditeľnej chyby a pred druhým kolom je v pozícii najväčšej favoritky. 

Prekvapením prvého kola je zaváhanie snáď najväčšej favoritky Marty Bassinovej. Talianska pretekárka chybovala a svoju jazdu nedokončila. 

"Bola to naozaj zbytočná chyba, Myslela som si, že pretekárka, ktorá získala malý krištáľový glóbus, takúto základnú chybu neurobí. Bolo to v mieste, kde bolo potrebné pustiť lyže do záverečnej roviny," povedala Velez-Zuzulová.

Druhé kolo sa začne o 13:15 h. 

Hodnotenie 1. kola:

Petra Vlhová v rozhovore pre RTVS:

"Som spokojná, pred prvým kolom som sa cítila fajn. Boli tam úseky, ktoré som mohla ísť lepšie. Mala som však problém s rovnováhou. Musím si na to dávať pozor a strmú časť zlepšiť.

Veľký problém mi robil aj prechod zo slnka do tieňa. Sekundu či dve som vôbec nič nevidela, kým sa mi oči prispôsobili, išla som naslepo. Aj tam som stratila balans a išla dozadu.

Prvé kolo nebolo až také náročné, podmienky sú super, sneh je výborný. Nie je ľadový, je skôr agresívny a dá sa na ňom robiť veľa vecí. Druhé kolo sa budem snažiť zlepšiť a posunúť dopredu."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»V Söldene lepšie prvé kolo nešla. Vlhová bude útočiť na pódium