Vyrukujeme s osvedčenými kartami

Glen Hanlon. Náš tréner je stále optimisticky naladený.
Glen Hanlon. Náš tréner je stále optimisticky naladený. (Autor: tasr)
Sportnet|10. feb 2011 o 00:00

Až štrnásty súboj pod vedením Glena Hanlona bude jeho domácou turnajovou premiérou.

Kanadský kouč vyrukuje v Bratislave na zrekonštruovanom Zimnom štadióne O. Nepelu s pomerne silným výberom v rámci Slovakia Cupu, ktorý sa po niekoľkoročnej odmlke znovu dostal do kalendára podujatí. Pravda, zámery boli ešte smelšie, ale z rôznych dôvodov sa mu ospravedlnili viacerí hráči (Macho, Kolník, Somík, Šatan, Sejna, Graňák, Štrbák, Majeský).

KOŠICE. Nič to ale nemení na tom, že z tohto kádra by sa viacerí mali dostať do konečnej nominácie na majstrovstvá sveta.

Významná previerka

Pôvodne bol zámer, že 80 percent zo šampionátového kádra sa prezentuje počas piatka a soboty v hlavnom meste. Teraz sa percentá o niečo zmenšili, ale i tak ide o dôležitú previerku. Okrem toho dôležité bude konečne obstáť, lebo v Nemecku a vo Švajčiarsku sme neoslnili. Po vstupenkách sa len tak zaprášilo, čo je spôsobené aj menšou kapacitou (2 000 miest), no to nič nemení na fakte, že o národiak je veľký záujem. "Stále hovorím, že pre nás je prioritou víťazstvo, dobré výsledky a kvalitná hra. Okrem toho je to pre chlapcov jedinečná príležitosť ukázať sa doma a zabojovať o šampionátový dres," povedal Hanlon. Je večný optimista, v podobnom duchu hovoril aj pred predchádzajúcimi akciami, ale po návrate musel konštatovať i to, že niektorí zaostali za očakávaním.

Rutina aj skúsenosť

Súperi nie sú žiadna extratrieda, ale "stačia" na to, aby odkryli naše slabiny. Vieme zatiaľ iba o jednom konkrétnom rivalovi. Bude ním Nemecko, ktoré nám vie spôsobiť bolesti hlavy. Druhý zápas absolvujeme s niekým z dvojice Švajčiarsko a Bielorusko. Viac by sme prijali Bielorusov, lebo hráči s helvétskym krížom sa stali už našou nočnou morou. Avšak tentoraz sa zišla naozaj skúsenejšia partia, než tá, ktorá bola v akcii predtým. V kádri sú viacerí medailisti z MS aj majstri sveta a gardu matadorov predstavujú Lintner, Bartečko, Demitra, Stümpel, Nagy, Zedník, Lašák. Pri predošlých výjazdoch realizačný tím volil iný postup a sústreďoval poznatky hlavne o menej skúsených hráčoch. Vo finálnej fáze skladania tímu treba staviť na osvedčené karty. Podľa toho by mal vyzerať i herný prejav. Je dobré, že k slovu príde napríklad Demitra, ktorého vedno s ostatnými tréneri šetrili (aj na Slovakia Cupe odohrá iba jeden zápas). "O hráčovi jeho kalibru nemožno pochybovať, svoje umenie stále dokazuje v ruskej KHL, kde patrí medzi ozdoby súťaže," poznamenal Hanlon na adresu lídra slovenského olympijského tímu z Vancouveru.

Vycibriť systém

V ďalších týždňoch ešte budú nasledovať prípravné zápasy, aby sa kostra tímu doladila, no už teraz chce mať trénerský trojzáprah jasno v mnohých menách. Nad niektorými postmi bude kouč iste špekulovať aj po Slovakia Cupe. Týka sa to napríklad brankárov a celkove to súvisí i s tým, ako sa vyvinie situácia v zámorí. "Momentálne riešime len situáciu s Európanmi, aby sme vedeli, na čom sme. Potrebujeme vycibriť náš herný systém, nacvičiť si niektoré varianty, aby sme ich zdokonaľovali smerom k šampionátu. Turnaj aj z toho pohľadu preto vítame a veľa si od neho sľubujeme," naznačil Glen Hanlon.

FAKTY

Kto z kádra ašpiruje na MS

Brankár: Lašák

Obrancovia: Baranka, Lintner, Mezei, Podhradský, Stehlík, Vydarený

Útočníci: Bartánus, Bartečko, Cibák, Demitra, Marcel Hossa, Rudolf Huna, Mikúš, Nagy, Ölvecký, Radivojevič, Stümpel, Surový, Zedník

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Vyrukujeme s osvedčenými kartami