Vyrovnané derby nakoniec vyhral Prešov

Sportnet|20. sep 2012 o 00:00

Na úvod to nebol najhorší zápas - zhodli sa viacerí fanúšikovia. V 1. kole prvej hokejovej ligy sa stretli Prešov s Bardejovom.

Na úvod to nebol najhorší zápas - zhodli sa po záverečnom hvizde viacerí fanúšikovia. V 1. kole prvej hokejovej ligy sa stretli v prešovskej Ice arene domáci HC 07 a BEMACO HC-46 Bardejov.

PREŠOV. Domáci priaznivci necelé tri minúty pred koncom tretej tretiny verili, že za stavu 4:2 by sa už nič zlé nemalo stať. No mýlili sa.

Hostia si dvomi gólmi Polačeka vynútili predĺženie, no v ňom dokázali strhnúť víťazstvo na svoju stranu predsa len Prešovčania.

„Mňa také situácie nerozhádžu, už som v tomto športe niečo preskákal,“ povedal po stretnutí, reagujúc na dva inkasované góly v 59. a 60. minúte, tréner víťazov Jozef Čontofalský.

Vo východniarskom derby si s výnimkou prvej časti podľa neho diváci prišli na svoje. Mrzí ho však pomerne vysoký počet vylúčení jeho zverencov.

„Iba takto sa táto téma obísť nedá, lebo sme tri zo štyroch gólov inkasovali v oslabení,“ upresnil skúsený kormidelník.

Deväť dvojminútoch trestov pripisuje na vrub nedisciplinovanosti hráčov v žlto-modrých dresoch, no na druhej strane nad niektorými verdiktmi hlavného rozhodcu Juru by sa vraj dalo polemizovať.

„Avšak nesťažujem sa. Arbitri sú tam na to, aby sa v zlomku sekundy rozhodli, či písknu do píšťalky, alebo nie. Nemajú to ľahké.“

V minulej sezóne, ako kouč Bardejova, zažil v meraniach síl s Prešovom iba samé úspešné výsledky, „teraz by som sa rád dožil toho istého, ale pochopiteľne v opačnom garde,“ vyslovil želanie.

Pred najbližším duelom v Považskej Bystrici zostáva víťazne naladený. „Samozrejme, že tam chceme vyhrať,“ dodal J. Čontofalský.

Hráčov vyberal predčasne

Tréner HC-46 Anton Tomko netajil sklamanie. „Korčuliarsky sme na tom boli síce lepšie, no hokej sa hrá na góly,“ poznamenal.

Zmienil sa o dvoch zlomových momentoch. Prvým bola podľa jeho názoru nevyužitá obrovská šanca Michaliča za stavu 0:1.

„Mohli sme viesť o dva góly a to mohlo rozhodnúť. Ďalej som svojim chlapcom vyčítal nevyužitú skoro minútovú presilovku o dvoch hráčov. Po nej platilo staré známe úslovie nedáš-dostaneš. Prešovčania nám po jednoduchých a priamočiarych zakončeniach ušli na 4:2.“

V závere tretej tretiny dostal trest dve plus dve minúty domáci M. Školiak a Hornošarišania vycítili šancu. No nie iba to, oni ju aj dokázali využiť.

„Vedeli sme, že do konca riadneho hracieho času budeme v početnej výhode. V obidvoch prípadoch sme stavili na nacvičený signál a chvalabohu, vyšlo to. Žiaľ, predĺženie sa naopak vydarilo súperovi. V čase, keď som už zvažoval, koho pošlem na samostatné nájazdy, skončila nie príliš prudká strela v našej sieti.“

Zverencov A. Tomka čaká v piatok súper z kategórie ťažkých. „Spišská Nová Ves ním bezpochyby je. Ja však verím, že využijeme domáce prostredie,“ nádeja sa bývalý mládežnícky reprezentant Česko-Slovenska.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Vyrovnané derby nakoniec vyhral Prešov