Výhru Tatrana zariadil Peter Katona

Peter Katona (na snímke vpravo, v zeleno-bielom drese). Jeho gól priniesol výhru Tatrana v Nitre.
Peter Katona (na snímke vpravo, v zeleno-bielom drese). Jeho gól priniesol výhru Tatrana v Nitre. (Autor: Viktor Zamborský)
Sportnet|30. apr 2012 o 00:00

Futbalisti 1. FC Tatran Prešov vyhrali v 29. kole po výbornom a presvedčivom výkone v Nitre 1:0.

Zeleno-bieli boli počas celého duelu futbalovejším a jednoznačne lepším tímom a tak si spod Zobora zaslúžene odniesli tri body. O výhre Šarišanov rozhodol v druhom dejstve Peter Katona.

PREŠOV. Predošlé duely medzi oboma súpermi sa skončili deľbou bodov, no v treťom vzájomnom zápase sa už podobný scenár nezopakoval.

Ziskom troch bodov v Nitre sa zeleno-bieli prepracovali v tabuľke Corgoň ligy na 10. miesto, keď preskočili svojho východniarskeho rivala z Košíc, ktorý prehral v piatkovej predohrávke s Dunajskou Stredou 0:2.

Katona: Dá sa hovoriť o tom, že sme zachránení

O cennej výhre zeleno-bielych rozhodol gólom v 57. min. Peter Katona, pre ktorého to bol tretí presný zásah v aktuálnej sezóne.

„Bol tam center na Davida Střihavku a lopta sa nejakým spôsobom odrazila ku mne, veľa som nepremýšľal, pretože som bol v dobrej pozícii a zakončil som strelou a gólom,“ opísal prešovský odchovanec.

Tešil ho nielen gólový zápis, ale najmä tabuľkový posun a tiež aj predvedený výkon tímu.

„Sme veľmi radi, že sme preskočili Košice. Rovnako sa dá už hovoriť o tom, že sme zachránení. Zbierame body vonku, ale treba to potvrdiť konečne ziskom bodov aj doma. V prvom polčase sme podali veľmi dobrý výkon, boli sme lepší, hrali kombinačne veľmi dobre. V druhom dejstve sme sa pogóle trošku stiahli a hrali sme ako keby na istotu, čo sa nám aj podarilo.“

V podvedomí mysleli na výhru Dunajskej Stredy

V piatok vyhrala posledná Dunajská Streda s Košicami 2:0. Prešovčania teda vedeli, že ak by pod Zoborom výsledkovo zlyhali, Dunajskostredčania sa mohli v tomto prípade bodovo dotiahnuť na zeleno-bielych a zdramatizovať tak dianie na konci tabuľky.

„Každý z nás mal v podvedomí, že Dunajská doma vyhrala a preto to možno bolo pre nás ťažšie, ale pred zápasom sme si verili. Mysleli sme pozitívne, že zápas zvládneme, dostaneme sa pred Košice a nedovolíme sa Dunajskej dotiahnuť na nás.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Výhru Tatrana zariadil Peter Katona