V Trebišove opäť ožíva seniorský hokej

Seniorský hokej. Vracia sa do Trebišova po troch rokoch.
Seniorský hokej. Vracia sa do Trebišova po troch rokoch. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|28. máj 2016 o 00:00

Novovzniknutý HK 2016 Trebišov sa prihlásil do tretej najvyššej súťaže na Slovensku, šéfovať mu bude Matúš Petričko.

TREBIŠOV. Po trojročnej odmlke sa do Trebišova vracia seniorský hokej!

Definitívne sa o tom rozhodlo v stredu na mimoriadnom zasadnutí mestského zastupiteľstva v Trebišove, na ktorom poslanci jednohlasne schválili prenájom ľadovej plochy na jeden rok za symbolické 1 euro občianskemu združeniu HK 2016 Trebišov.

Zemplínčania následne potvrdili svoju prihlášku do druhej ligy – skupiny Východ v sezóne 2016/17.

Mesto ich podporilo

S myšlienkou obnoviť mužský hokej v Trebišove prišla na prelome rokov štvorica Ladislav Telepovský, Peter Ferko, Ľubomír Kovalík a Vojtech Zachar, ktorým osud tohto športu v meste nebol ľahostajný.

„Dali sme hlavy dokopy a rozmýšľali, čo ďalej. Ľudom v meste už hokej chýbal, za tri roky sa nenašiel nikto, kto by to zobral na svoje plecia. Vypracovali sme stanovy, ktoré sme poslali do Bratislavy a 1. apríla nám prišlo potvrdenie, že sme zaregistrovaní ako HK 2016 Trebišov. Prvú úlohu sme splnili, tá druhá bola pozháňať nejakých sponzorov, ktorí by novovzniknutý klub podporili,“ prezradil Ladislav Telepovský.

„Dopočuli sme sa, že Matúš Petričko a Ivan Fedor končia s hokejom v Gelnici. Dali sme si spoločné stretnutie, kde sme sa dohodli na spolupráci. Podporilo nás aj mesto na čele s primátorom Marekom Čižmárom.“

Návrat známych tvárí

Táto dvojica nie je hokejovým priaznivcom na Zemplíne neznáma, obaja už v minulosti trebišovský dres obliekali, Fedor pred necelými dvoma rokmi chytal aj za susedné Michalovce.

„V minulej sezóne najprv robili hokej v Levoči, odkiaľ sa po nezhodách rozhodli odísť do Gelnice,“ uviedol Telepovský, ktorý v HK 2016 zastáva funkciu podpredseda predstavenstva.

Klubu bude šéfovať práve Matúš Petričko, ktorý by mal aj naďalej aktívne hrávať. Možno bude vykonávať aj funkciu hrajúceho trénera, všetko je však momentálne v štádiu riešenia.

„V mužstve by mali pôsobiť viaceré známe mená, ktoré majú prvoligové skúsenosti a hrali aj za Trebišov. Oslovili sme aj niektorých našich odchovancov, ktorí nemajú problém obliecť si na seba znova materský dres,“ skonštatoval Telepovský.

Seniorské mužstvo v Trebišove skončilo po sezóne 2012/13, kedy sa síce zachránilo v prvej lige, ale kvôli chýbajúcim financiám do tej nasledujúcej už nenastúpilo.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»V Trebišove opäť ožíva seniorský hokej